Het dorpshuis in Lieshout
Het dorpshuis in Lieshout

Nieuwe tentoonstelling in Dorpshuis Lieshout

Algemeen

Lieshout - In verband met de actualiteit omtrent de Heuvel in Lieshout, heeft Heemkundekring ‘t Hof van Liessent met ingang van heden in het Dorpshuis een tentoonstelling over de Heuvel, toen en nu.

In het Dorpshuis hangen foto’s van hoe de Heuvel er nu en vroeger uitzag. Je kunt in de tentoonstelling goed zien dat de Heuvel vroeger nog de oude dorpskern bezat. Zo zijn er foto’s van oude panden die er niet meer staan, zoals bijvoorbeeld café Coppens, Kleermakerij Dovens en de oude Végé winkel van Piet Scheepers. Het is mooi om te zien dat de foto’s van de verdwenen panden bewaard zijn gebleven. Maar het geeft een goed beeld hoe bruisend de dorpskern vroeger was, vooral in de twee cafés. Ook zijn er nog foto’s van het H. Hartbeeld dat vroeger op de Heuvel stond, inmiddels is hiervoor een parkeerplaats gekomen en is het H. Hartbeeld verplaatst naar de St. Servatiuskerk.

U bent van harte welkom om de geschiedenis van de Heuvel te komen aanschouwen. De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het Dorpshuis in Lieshout.