Afbeelding

Laarbeekse beweegtuinen ook in coronatijd actief

Senioren

Laarbeek - Het beweegtuin seizoen van gemeente Laarbeek is al weer een tijdje bezig. Lekker sporten en bijkletsen, waarbij er zeker rekening wordt gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Ze zijn actief in Lieshout, Mariahout en Beek en Donk. 

De warming-up wordt op anderhalve meter afstand gedaan en zodra ze naar de toestellen gaan, komen de handschoentjes tevoorschijn. De tussenactiviteit wordt verplaatst naar het grasveldje tegenover de beweegtuin en het kwartiertje wandelen op het laatst doen ze in een 'treintje'. Zelfs de koffie op het eind doen ze op anderhalve meter. "Dat heeft wel zo zijn nadelen. Zo is de koffie al koud voordat de bewegers bij hun stoel zijn aangekomen en zijn privé gesprekken op anderhalve meter niet meer écht privé. Je kunt de gesprekken van de bewegers aan de andere kant van de tafel namelijk feilloos meeluisteren", reageert buurtsportcoach Jaccy van den Enden met een knipoog. Gelukkig zijn de bewegers heel flexibel en gaat het bewegen volgens de nieuwe regels ze goed af. Voorzichtig worden zo ook de eerste activiteiten gepland en kijken ze er erg naar uit om verschillende sporten te gaan uitproberen. Met behulp van stagiaires en medewerkers van Laarbeek Actief en vrijwilligers gaan ze er een topjaar van maken met zijn allen.

Wil jij ook een beetje fit blijven tijdens deze coronatijd? Iedereen is welkom, dus kom zeker eens langs en doe gezellig een lesje met hen mee. Beek en Donk (Rembrandtplein): maandag en donderdag van 10.15 tot 11.00 uur. Lieshout (Franciscushof) dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur. Mariahout (Oranjeplein) woensdag van 10.15 tot 11.15 uur.

Kijk voor meer informatie op de site van Laarbeek Actief: www.laarbeekactief.nl.

Afbeelding