Chiel van Wanrooij scoort de 2-2 terwijl Dennis Veldpaus toekijkt
Chiel van Wanrooij scoort de 2-2 terwijl Dennis Veldpaus toekijkt Foto: Peter van den Broek

VV Mariahout opent seizoen met gelijkspel

Mariahout - Na een prima voorbereiding begon zondag het 'echte' werk voor vv Mariahout. Onder uitstekende omstandigheden en met veel publieke belangstelling traden de Marianen aan tegen Boskant. Voor trainer Freddy Vermeulen zijn eerste competitiewedstrijd als hoofdtrainer van een vaandelteam.

Freddy had samen met zijn assistent Edwin Maas basisplaatsen toegekend aan Joep van Hoof en Chiel van Wanrooij die tevens de aanvoerdersband droeg. Joep speelde vorig jaar nog in de A-jeugd en Chiel kwam terug van Gemert. Beide debutanten in de selectie van vv Mariahout deden het zeer verdienstelijk.

Mariahout begon zeer sterk. In de 6e minuut was rechtsbuiten David van Rossum zijn tegenstander te snel af. Zijn voorzet werd goed aangenomen door spits Danny van de Laar. Danny aarzelde niet en schoot hard op de buitenkant van de paal. Na een klein kwartier kwam Mariahout op voorsprong. David van Rossum werd onreglementair ten val gebracht na een mooie steekpass van Tom van de Bogaard. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Met dit buitenkansje wist Tim Barten wel raad: 1-0. Boskant begon wat harder te spelen en maakte enkele forse overtredingen. Hierdoor kon spelverdeler Noah van Rossum niet verder, hij werd na 18 minuten gewisseld ten faveure van Dennis Veldpaus. Deze noodzakelijke wissel haalde Mariahout duidelijk uit haar ritme. Na een klein half uur omspeelde Tim Barten zijn directe tegenstander en krulde de bal tegen de paal. Maar ook Boskant werd gevaarlijk. Uit een counter schoot spits Brett Veldkamp voorlangs. De volgende aanval van Boskant was wel raak. Een slim overstapje op een goede voorzet werd door Emiel van de Elsen simpel binnen getikt: 1-1. Net voor rust had Mariahout twee mogelijkheden om weer op voorsprong te kunnen komen. Wederom Tim Barten had een prima actie maar zijn doelpoging trof de lat. In de rebound had Dennis Veldpaus pech. Een mooie één-twee tussen Tim en Chiel van Wanrooij werd door eerstgenoemde tegen de paal geschoten.

In de tweede helft was de eerste kans voor Mariahout. David van Rossum stuitte op de prima keepende Thijs Onland van Boskant. Hierna nam Boskant het initiatief over en dat leidde in de 60e minuut tot een voorsprong. Een schot op de lat van spelverdeler Rens van de Wijdeven van Boskant werd attent binnen getikt door wederom Emiel van de Elsen: 1-2. Bij Mariahout werd Stijn van de Bogaard ingebracht voor Danny van de Laar en werd Chiel van Wanrooij iets meer naar voren geschoven. Mariahout kon zich hierdoor herpakken en Chiel kon iets meer zijn stempel drukken. Na een goede pass van Stijn werd Chiel gevloerd in ‘de 16’, maar de scheidsrechter wuifde dat weg. Hierna ging Chiel op wilskracht door de Boskant-verdediging en rondde overtuigend af: 2-2. De krachten vloeiden langzaam weg bij beide teams. Toch creëerde Boskant nog twee dotten van kansen maar doelman Tom Hagelaars wist tot tweemaal toe schitterend te redden waardoor beide teams één punt overhielden aan deze boeiende wedstrijd onder prima leiding van scheidsrechter De Vaan.

Volgende week treden de Marianen aan tegen Avesteijn uit Heeswijk-Dinther. Door insiders getipt als kanshebber voor de titel. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Opstelling vv Mariahout: Tom Hagelaars, Kevin Ketelaars, Sander Scheepers, Huib van Zutphen en Joep van Hoof. Tom vd Bogaard, Chiel van Wanrooij en Noah van Rossum ( 18e minuut Dennis Veldpaus). Tim Barten, Danny vd Laar ( 60e minuut Stijn vd Bogaard) en David van Rossum ( 90e minuut Rob Wagemans).