Gelijkspel voor Flamingo's

Mariahout - Flamingo's 1 trad zondag aan tegen DSV 1 in Diessen. Belangrijk was om twee punten te halen, zodat ze in de middenmoot blijven.

Na tien minuten spelen had Flamingo’s een voorsprong van twee doelpunten. DSV had moeite met de druk op de ballijn. Daardoor konden ze de bal moeilijk rondspelen en hadden ze weinig kansen om tot scoren te komen. De bezoekers uit Mariahout werden te vaak afgestraft voor het felle voorverdedigen, waardoor ze een strafworp tegen kregen. Daarna scoorden Flamingo’s nog twee keer voor de rust en DSV ook. Met 3-4 gingen de ploegen de rust in.

Tijdens de rust werden de mogelijkheden voor de tweede helft besproken, de dames hadden moeite met de beslissingen van de scheids, door niet consequent fluiten was er onrust ontstaan wat nu wel en niet mag. Er moest een tandje bovenop gedaan worden om de wedstrijd te winnen. De focus op het spel leggen. Zo werd gestart aan de tweede helft, gemotiveerd om de punten mee naar huis te nemen. In de eerste 15 minuten scoorde Flamingo’s drie mooie afstandsschoten. De frustratie van de beslissing van de scheids begon echter steeds meer een rol te spelen. Daardoor werden fouten gemaakt in de verdediging. In de laatste minuut krijgt DSV twee strafworpen mee waardoor de einduitslag 7-7 werd.

Helaas heeft Flamingo's maar één punt mee naar huis kunnen nemen. Met in totaal vier punten uit drie wedstrijden staat Flamingo’s 1 op gelijke hoogte met Oxalis 1, de tegenstander van zondag 27 september. De wedstrijd is om 13.00 uur op sportpark De Heibunders.

Flamingo's 2 verliest
Flamingo’s 2, gesponsord door Harold Vereijken Gereedschappen en Verhuur, lukte het niet om punten te pakken in Erp. Er werd met 8-5 verloren van Korfrakkers 5. Senioren 2 speelt haar volgende wedstrijd, zondag a.s. thuis om 10.00 uur tegen Altior 5.