Mevrouw Annie van den Enden (l), figurant op de voorpagina van Hét Grote Decemberboek 2019, kreeg een bos bloemen en de eerste editie uitgereikt van Nikki Barten (GoedeMorgen Media)
Mevrouw Annie van den Enden (l), figurant op de voorpagina van Hét Grote Decemberboek 2019, kreeg een bos bloemen en de eerste editie uitgereikt van Nikki Barten (GoedeMorgen Media)

Na groot succes nieuwe editie: Hét Grote Decemberboek 2020

Algemeen Hét Grote Decemberboek

Laarbeek – Met 114 deelnemende bedrijven en bijna 400 producten was de eerste editie van Hét Grote Decemberboek een groot succes. Veel inwoners gingen hun inkopen voor Sinterklaas en Kerst lokaal doen. Precies het doel dat GoedeMorgen Media met de uitgave wilde bereiken. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder: tijd voor een nieuwe editie. We spreken Karel van Deurzen van GoedeMorgen Media over Hét Grote Decemberboek 2020. 

Even praktisch. Wanneer kunnen mensen het boek verwachten?
“Op donderdag 19 november valt dit boek huis-aan-huis in de bus in heel Laarbeek. We brengen dit boek uit net voordat Sinterklaas naar Nederland komt, omdat inwoners dan beginnen met hun inkopen voor de decembermaand.”

Gaat de tweede editie er heel anders uitzien als de eerste?
“Ja, qua uiterlijk wel. Vorig jaar brachten we het boek uit op krantenpapier. Dit jaar kiezen we voor een glossyvorm. Het wordt dus op een heel mooie manier gedrukt, waardoor het veel meer cachet krijgt.”

En veranderen er nog meer dingen?
“In grote lijnen kunnen inwoners hetzelfde verwachten als vorig jaar. Hier en daar hebben we wat aangepast. We kregen vorig jaar feedback van ondernemers en inwoners en daar hebben we naar geluisterd. Zo is er een aanpassing in categorieën en in de manier waarop producten gepresenteerd worden. Een groot succes waren de cadeaubonnen van Hét Grote Decemberboek vorig jaar. Dat gaan we dit jaar ook weer opzetten.”

Hoe zijn jullie bij het idee van Hét Grote Decemberboek gekomen?
“We spreken als mediabedrijf veel lokale ondernemers. We horen van hen vaak terug dat inwoners hun decemberinkopen bij landelijke (online) ketens of in de stad doen, terwijl Laarbeek zoveel moois te bieden heeft. Voor eenieder is het van belang dat een dorp leefbaar is en blijft en dat kan alleen als we zelf als inwoners ook lokaal denken en kopen. Zo steunen we de Laarbeekse economie. Daar heeft iedereen baat bij. Met die gedachten zijn we Hét Grote Decemberboek begonnen.”

Stel ik ben een bedrijf. Hoe kan ik dan meedoen in dit boek?
“Iedere Laarbeekse ondernemer die iets verkoopt aan consumenten kan meedoen. Je kiest zelf met hoeveel producten en in welke grootte. Daardoor is het met elke portemonnee mogelijk om deel te nemen. Als je naar www.hetgrotedecemberboek.nl gaat, vind je alle informatie en prijzen en formaten. Ook staat daar het inschrijfformulier op om je aan te melden. Let wel op: dit jaar geldt vol = vol, dus wacht niet te lang met aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 21 oktober.”

Ga naar www.hetgrotedecemberboek.nl voor meer informatie.