De bevrijdende 2-0 in de maak
De bevrijdende 2-0 in de maak Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 start met 2-0 overwinning

Beek en Donk - Sparta’25 is de nieuwe competitie met een overwinning gestart. Op Sportpark ’t Heereind in Beek en Donk werd het bezoekende Beerse Boys met 2-0 verslagen.

Vanaf het beginsignaal nam de thuisploeg het initiatief in handen. Dit leverde slechts een aantal corners op. Rond de 28e minuut liet trainer Patrick Methorst zijn spelers horen dat het baltempo omhoog moest. Meteen daarop volgde een vloeiende aanval over rechts, afgesloten met een fraaie voorzet van Robbert van Lankveld en een kopbal van Michiel Koot. In de 36e minuut kwam aanvaller Erik Jans met een prima actie gevaarlijk in het strafschopgebied van Sparta’25. Gelukkig wist doelman Bram Werdens met een goede redding zijn doel schoon te houden. Hierna nam Sparta’25 het heft weer in handen. Maar tot aan de rust leverden de aanvallen van de thuisploeg niet het gewenste resultaat op en gingen de ploegen met een 0-0 stand rusten.

Ook na rust was er voornamelijk een éénrichtingsverkeer richting het doel van Beerse Boys. In de 53e minuut bereikte Denzel Hajema met een voorzet van de rechterkant Tijn van den Berg. Die kopte bij de tweede paal de bal tegendraads over doelman Rob Wilborts in de verre hoek, 1-0. Rond de 80e minuut kreeg Brent Lok een uitgelezen kans op de 2-0, maar hij moest zijn meerdere erkennen in doelman Wilborts. Omdat Beerse Boys op zoek ging naar de gelijkmaker ontstond er in de slotfase steeds meer ruimte voor de aanvallers van de thuisploeg. Toch duurde het tot de vierde minuut van de extra tijd dat de bevrijdende 2-0 viel. Brent Lok stelde met een balletje breed Daan van Heijnsbergen in staat om zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen te scoren. Na afloop werd Tijn van den Berg uitgeroepen tot 'man van de wedstrijd'.

Zondag 27 september speelt Sparta’25 een uitwedstrijd tegen Mierlo-Hout, dat haar eerste wedstrijd met 1-2 van De Valk won. Aanvang 14.30 uur op Sportpark de Beemd in Mierlo-Hout.