Deelnemers van 'Jeu-de-boules club Beek en Donk' in actie in de jeu-de-boules hal in Mariahout
Deelnemers van 'Jeu-de-boules club Beek en Donk' in actie in de jeu-de-boules hal in Mariahout

Jeu-de-Boules Kermistoernooi in Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Twaalf leden van de jeu-de-boulesclub in Beek en Donk speelden zaterdag onder bijna ideale weersomstandigheden het jaarlijkse Kermistoernooi. Ofschoon de kermis in verband met covid-19 werd afgelast, werd besloten het toernooi toch te houden omdat de deelnemers/-sters uitsluitend eigen leden zijn die op de doordeweekse speeldagen ook samen spelen. Zij kennen de corona-regels en houden zich daar goed aan.

Omdat ze doubletten speelden, een schema waarbij elk team bestaat uit twee spelers, hadden ze aan drie banen genoeg en konden ze ruim voldoende afstand houden. Zoals gewoonlijk was het weer een gezellig en sportief gebeuren met als inzet een wisselbeker en wat kleine prijsjes. Er werden drie rondes gespeeld met telkens een andere deelnemer/-ster en tegenstanders.

Na afloop van het toernooi bleken twee spelers alles (drie partijen dus) te hebben gewonnen, maar had de nummer één, Wim van de Kolk) 3 pluspunten meer dan de nummer twee (Maria Cuypers). Op de plaatsen drie en vier eindigden Mariet de Koning en Winus van den Berg precies gelijk met 2 gewonnen partijen en 2 pluspunten. Het lot besliste dat Winus als derde in de stand wordt vermeld en Mariet als vierde.

Zou u het leuk vinden om gezellig mee te spelen en gezond bezig te zijn? U kunt zich aanmelden bij de secretaris via 0492-463747. Er is momenteel nog slechts plaats voor enkele nieuwe leden; dames en/of heren.