Het gezin van Francee en Adri Verbakel-Bekkers
Het gezin van Francee en Adri Verbakel-Bekkers

‘Hip Hip Hooray uit Nieuw-Zeeland’ voor 90-jarige Lena Bekkers-Bekx

Human Interest

Beek en Donk - Wat een ongelofelijke mijlpaal zal Lena Bekkers-Bekx op maandag 28 september bereiken, ze wordt 90 jaar! Een hele voorbereiding ging vooraf van meer dan een jaar. Maar toen kwam corona om de hoek kijken...

Om met het hele gezin bij elkaar te kunnen zijn, daar ging een hele organisatie aan vooraf. Twee van haar zes kinderen, Ad en Francee, wonen al ruim 37 jaar in Nieuw-Zeeland. En met hun kinderen en aanhang en ondertussen vier kleinkinderen (in april werd Henry geboren) is dat een hele familie van 20 personen. Naast de familie in Nieuw-Zeeland heeft Lena nog vier andere kinderen in Nederland wonen. Ook zij hebben kinderen met aanhang en twee kleinkinderen. Een prachtige familie van 43 mensen, waar ze heel trots op is!

Samen zijn
Er werd in Nieuw-Zeeland geregeld dat iedereen vakantie had in september 2020, dus ook alle kleinkinderen/partners en diens kinderen. Ze regelden in Nederland vakantieverblijven voor 20 personen. De familie uit Nieuw-Zeeland zou een paar weken komen en samen zouden ze een heel weekend met de hele 'Lekker van Bekkers' familie feest vieren! "Ons mam telde de dagen af naar september. Trots en blij vertelde ze iedereen dat, na 16 jaar, de hele bubs weer samen zou zijn", vertelt Annemie van de Burgt-Bekkers. "Vooral om haar achterkleinkinderen uit Nieuw-Zeeland te ontmoeten en ze eindelijk in het echt te zien." Maar toen was er corona. De twijfel om het weekend toch door te laten gaan sloeg toe. "Zo lang zal corona toch niet gaan duren, hebben we ons regelmatig afgevraagd." De zomer kwam in Nederland en het werd winter in Nieuw-Zeeland. Er viel het besluit dat er niemand vanuit Nieuw-Zeeland zou komen.

Fijne verjaardag

"In Nederland besloten we om haar feestje niet verloren te laten gaan. We kunnen het tenslotte maar één keer vieren, op gepaste afstand natuurlijk." Een fotograaf zal dit bijzondere te vieren moment vastleggen. Het belooft een prachtige dag te worden. "Maar hoe leuk zou het zijn als ons mam, in plaats van haar hele familie op bezoek te hebben, overstelpt mag worden met kaarten. Ze houdt enorm van bloemen!" Voor wie Lena wil verrassen met een 'bloemen'kaart: Lena Bekkers-Bekx, Beverstraat 61, 5741KW Beek en Donk.

Mam, Oma, Groot oma Lena,

Vanuit Nieuw-Zeeland willen wij jou een geweldige verjaardag wensen. Dat het een prachtige dag mag worden en dat je overstelpt mag worden met kaarten! Have a wonderful day, sending lots of love your way!

Henry
De familie van Ad en Thea Bekkers-Scheepers
Lena Bekkers-Bekx