Afbeelding

In Laarbeek zijn we er voor elkaar

Algemeen

Laarbeek - Van 1 t/m 8 oktober roept Laarbeekvoorelkaar alle inwoners van Laarbeek op om extra in actie te komen tegen het groeiende probleem: eenzaamheid. Zo blijkt uit recent onderzoek van vrijwilligersplatform www.laarbeekvoorelkaar.nl dat de behoefte aan nieuwe contacten groeit, maar ook dat vrijwilligerswerk het gevoel van eenzaamheid vermindert. 

Groeiende behoefte aan nieuwe contacten
Laarbeekvoorelkaar constateerde in hun jaarlijks gebruikersonderzoek een trend op het gebied van eenzaamheid. Er bleek een groeiende behoefte aan nieuwe contacten. Zo werd in 2019 voor het eerst ‘meer mensen ontmoeten’ de meest gekozen reden om hulp te vragen via het platform en verdubbelde dat jaar de contacten rondom maatjes en gezelschap. Verder gaf 21% van de respondenten aan eenzaamheid als een erg belangrijke keuze te zien om vrijwilligerswerk te gaan doen. Tijdens de coronacrisis steeg dit percentage zelfs naar 37%!

Vrijwilligerswerk vermindert gevoel van eenzaamheid
Ook bleek uit recent onderzoek dat het doen van vrijwilligerswerk de negatieve gevoelens gerelateerd aan eenzaamheid vermindert. Het is enorm mooi om te zien dat gebruikers van Laarbeekvoorelkaar steeds meer omdenken. Door het doen van vrijwilligerswerk leren zij nieuwe mensen kennen en breiden ze hun netwerk uit.

Week tegen eenzaamheid met Laarbeekvoorelkaar.
Om zoveel mogelijk bekendheid en bewustwording aan het thema eenzaamheid te geven in Gemeente Laarbeek, pakt Laarbeekvoorelkaar groots uit in de week tegen eenzaamheid van 1 t/m 8 oktober. We gaan in die week dagelijks inwoners van Laarbeek inspireren en activeren om iets voor een ander te betekenen. De inwoners van Laarbeek kunnen zich inschrijven voor de actie via ons platform en ontvangen elke ochtend een mail met een kleine opdracht om eenzaamheid in hun eigen omgeving tegen te gaan. Verder gaan we ons uiterste best doen om zoveel mogelijk gezelschapsvragen die op dit moment nog openstaan op ons platform op te lossen.”

Inschrijven kan via www.laarbeekvoorelkaar.nl/week-tegen-eenzaamheid-2020.