Chantal vliegt over van de scouts naar de explorers
Chantal vliegt over van de scouts naar de explorers

Overvliegen bij Scouting Lieshout – Mariahout

Algemeen

Lieshout/Mariahout   Bij Scouting Lieshout – Mariahout stond vrijdag 25 september de officiële opening van het scouting seizoen op het programma, ook dit jaar weer in combinatie met het overvliegen, het in-vliegen en het installeren van de overgevlogen en nieuwe leden.

De explorers hadden voor deze speciale gezamenlijke opkomst een hangbrug van ongeveer 20 meter over het scouting terrein gepionierd. Ruim 400 meter touw werd in de hangbrug verwerkt en ondanks dat de afgelopen weken hard gewerkt was, was het donderdagavond toch nog spannend of alle knopen op tijd gelegd zouden zijn. Rond 22.00 uur kwam de verlossende foto vanuit het bouwteam naar alle vrijwilligers: de hangbrug was klaar en veilig om de leden te kunnen dragen.

Vanwege de corona maatregelen waren dit jaar alleen de ouders en broers/zusjes van de overvliegers en in-vliegers uitgenodigd. Zij zagen 12 overvliegers aan de ene kant van de hangbrug afscheid nemen van de oude speltak. Na de tocht over de hangbrug werden zij aan de andere zijde verwelkomd door de nieuwe speltak. Na de officiële installatie met het afleggen van de eed werden de leden van de oude scouting outfit ontdaan en de nieuwe scouting outfit aan gedaan.

Aan het einde van de opkomst waren de 2 bevers, 5 welpen en 5 scouts overgevlogen naar de nieuwe speltak. Ook waren de 2 nieuwe welpen ingevlogen en op het juiste nest geland.

Noa bedankt!
Helaas had Noa enige tijd geleden aangegeven te willen stoppen bij Scouting. Nadat Noa 14 jaar geleden als lid bij de bevers gestart was, is hij overgevlogen via alle speltakken en 4 jaar geleden bij de explorers uitgekomen. Tevens was Noa leider bij de bevers en heeft hij, samen met de andere bever leiders, de bevers voorbereid op het overvliegen naar de welpen. Zaterdag 26 september hebben de vrijwilligers afscheid genomen van Noa met een passend cadeau en hem verzekerd dat de deur voor Noa altijd open staat bij Scouting Lieshout – Mariahout.

RABO Clubsupport
Scouting Lieshout – Mariahout neemt deel aan RABO Clubsupport. Als lid van de Rabobank kunt u vanaf 5 oktober uw stem uitbrengen via de online bankieren app. Hiermee kunt u sponsorgeld van de Rabobank toekennen aan Scouting Lieshout – Mariahout. Vanwege Corona heeft ook Scouting Lieshout – Mariahout financiële tegenvallers en kunnen zij uw stem goed gebruiken om uitdagende activiteiten voor de jeugd te blijven organiseren. Bij voorbaat dank!