Elke Verhoeven tijdens haar vlucht
Elke Verhoeven tijdens haar vlucht

Verhaal van de MooiLaarbeekTeenz wordt landelijk nieuws

Algemeen

Laarbeek - Twee weken geleden stond in DeMooiLaarbeekKrant het verhaal van Elke Verhoeven (13) uit Aarle-Rixtel. Zij was gaan paragliden en verloor tijdens de vlucht haar telefoon. Wonder boven wonder heeft de telefoon de val van 2,5 kilometer overleefd. Daarnaast vond ze haar telefoon slechts 50 meter van haar caravan terug. 

Steeds een stapje verder 
Niet lang nadat het artikel in DeMooiLaarbeekKrant verscheen, werd de redactie van de krant gecontacteerd door het Eindhovens Dagblad. Een dag later stond het artikel al in het ED. Hiermee werd het verhaal al in de regio bekend. Vervolgens besteedde ook het Brabants Dagblad aandacht aan het verhaal. Korte tijd later kon het Algemeen Dagblad niet achterblijven en toen het eenmaal op de website van het AD stond, was het artikel opeens nationaal. De MooiLaarbeekTeenz maken bij veel artikelen ook een video, welke gedeeld wordt op sociale media. De video van Elke’s vlucht was op dinsdag 22 september ook nog eens te zien op tv, bij WNL. Daarnaast was het artikel of de video ook nog te zien op NU.nl en op de Stentor. Wat begon als een onderwerp tijdens een vergadering van de MooiLaarbeekTeenz (een tienerredactie van DeMooiLaarbeekKrant in de leeftijd van 13-17 jaar), werd uiteindelijk landelijk nieuws. Iets wat het hele team van MooiLaarbeekTeenz niet aan zag komen, maar waar ze natuurlijk wel erg trots op zijn!

Niet te geloven
Dat het artikel door het hele land rond zou gaan, had niemand verwacht, zo ook Elke zelf niet. "Ik had het absoluut niet verwacht. Dit had ik nog nooit meegemaakt", vertelt Elke. "Ik heb veel reacties gehad van vrienden en familie. Overal waar het artikel verscheen, werd wel een linkje doorgestuurd in een groepschat op WhatsApp. Iedere keer raakte de app voller en voller. Er werden constant nieuwe linkjes gestuurd." Naast haar familie, hadden vrienden en klasgenoten inmiddels ook het artikel voorbij zien komen. "Op school lazen steeds meer mensen mijn verhaal. Ik kreeg veel leuke reacties van klasgenoten. Ze konden het ook bijna niet geloven, niemand verwacht natuurlijk dat een telefoon zo’n grote val overleefd. Zij vonden het dus allemaal een zeer grappig verhaal", vertelt Elke. "Van tevoren had ik niet verwacht dat dit zou gebeuren, maar alle leuke en lieve reacties waren erg mooi om te horen."