Helaas spat de kopbal van Pim van den Tillaart op de lat uiteen Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

ASV ’33 verliest van SJVV

Sport

Aarle-Rixtel - ASV ’33 verloor de eerste thuiswedstrijd van de competitie van het SJVV van voormalig hoofdtrainer Johnny Nooijen. Wellicht was sprake van onderschatting, na de ruime oefenzege op SJVV in augustus.

Meteen vanaf de aftrap was duidelijk dat SJVV zich ver op eigen helft liet terugzakken en gokte op een uitval via hun eenzame spits. ASV ’33 dicteerde de wedstrijd, die zich vooral afspeelde op de helft van de bezoekers. Maar de thuisclub slaagde er niet in om via combinaties de compacte verdediging van SJVV in de problemen te brengen. Daarom probeerde ASV ‘33 het met afstandsschoten, maar dat leverde ook nauwelijks gevaar op. De meeste moeite had de keeper van SJVV met een vlammend afstandsschot van Teun de Koning na bijna een half uur spelen. Hij stompte de bal echter tot corner en die leverde vervolgens niets op. Vlak voor rust kwam SJVV met twee snelle counters gevaarlijk voor het doel van ASV ’33. Bij de eerste kans tikte Kevin van Schijndel de bal weg voor de instormende spits. De tweede mogelijkheid werd gestopt door keeper Martijn Verbakel. De grootste kans van de eerste helft was voor Teun de Koning. Oog in oog met de keeper kon deze zijn inzet tot corner verwerken. Hieruit scoorde Teun de Koning bijna alsnog, maar zijn schot werd door een verdediger van de lijn gehaald.

Acht minuten na de rust wist SJVV de score te openen. Na een uitval over rechts werkte Patrick Linders de bal in tweede instantie in het doel. ASV ’33 ging achterin een-op-een spelen om de gelijkmaker te forceren. In de 75e minuut had dit bijna succes. Een kopbal van Pim van den Tillaart werd van de lijn gehaald. Vanuit de daaropvolgende corner werd een hard schot van Thomas Fritsen gekeerd door de keeper van SJVV. Even later profiteerden de bezoekers optimaal van de ruimte achterin bij ASV ’33. Na een snelle uitbraak zorgde Stan van de Berg voor de 0-2.

De thuisploeg bleef aandringen, maar kwam niet verder dan een kopbal van Pim van den Tillaart op de lat. Uit de daaropvolgende tegenaanval gooide Wout Munsters de wedstrijd definitief in het slot: 0-3. Helaas werd de wedstrijd overschaduwd door het uitvallen van Michiel van der Steen. In de 70e minuut verdraaide hij, zonder dat er een tegenstander in de buurt was, zijn knie en moest het veld verlaten. Gevreesd moet worden dat hij, na een eerdere kruisbandoperatie, ook nu weer voor langere tijd is uitgeschakeld.

Een niet verwachte, forse nederlaag voor ASV ’33. Johnny Nooijen ging met een heel tevreden gevoel naar huis: "We kwamen hier niet voor de schoonheidsprijs, maar voor de punten."

Zondag speelt ASV ’33 in Bakel tegen Bavos.

Opstelling: Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel (60e min. Pim van den Tillaart), Bart Wilms, Bart Vermeulen, Erwin van Dijk; Robbert Roche, Niek Swinkels (60e min. Teun van Asten), Thomas Fritsen; Teun de Koning, Stijn Kersjes, Michiel van der Steen (70e min. Peer van de Kerkhof).