Michiel Koot scoort de 1-2
Michiel Koot scoort de 1-2 Foto: Seraf Vereijken

Sparta'25 verliest in Mierlo-Hout: 5-2

Beek en Donk - Na de thuisoverwinning op Beerse Boys trad Sparta’25 in de tweede wedstrijd aan tegen het altijd lastige Mierlo-Hout. Daan van Heijnsbergen en Philippe Cleutjens waren nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd en namen op de bank plaats. Daar was ook een plaatsje voor de pas 15-jarige Ramadan Ismael Ahmed, die in de JO17-1 speelt.

De wedstrijd was amper tien minuten oud toen Sparta’25 op een 0-1 voorsprong kwam. Denzel Hajema gaf de bal vanaf de rechterkant van het veld voor op de inlopende Tijn van den Berg, die de 0-1 wist te scoren. Tien minuten later was er een snelle aanval van Mierlo-Hout over rechts, waaruit Chafik Mezziani de bal eenvoudig kon binnentikken; 1-1. In de 25e minuut kwam Sparta’25, opnieuw uit een voorzet van Denzel Hajema vanaf de rechterkant, voor de tweede maal op voorsprong. Dit keer was het Michiel Koot die het laatste zetje aan de bal gaf en de 1-2 op zijn naam zette. Na een half uur spelen kwam Mierlo-Hout weer op gelijke hoogte. Bij een inworp van de thuisploeg zag de verdediging van Sparta’25 er niet best uit, waardoor Thom Meeuwssen de bal kon inkoppen; 2-2. Dat was ook de ruststand.

Na rust was Mierlo-Hout duidelijk de betere ploeg. Vijf minuten na rust kwam Sparta’25 voor het eerst op achterstand door een kopbal van Jasper Lalisang; 3-2. In de 60e minuut werd het verschil vergroot naar twee doelpunten. Bij een scrimmage voor het doel van Sparta’25 werd de bal in eerste instantie nog gekeerd door doelman Bram Werdens. Maar vervolgens kon Jasper Lalisang de bal bij de 2e paal intikken. Voor zover de wedstrijd nog niet beslist was liep Mierlo-Hout via Djardi Martina verder uit naar een 5-2 voorsprong.

Na een half uur in de tweede helft zag het publiek pas het eerste wapenfeit van Sparta’25 in deze speelhelft. Uit een corner kopte Tijn van den Berg bij de tweede paal de bal op doel, maar de keeper wist de bal te keren. Ook een afstandsschot, tien minuten voor tijd, van Tijn van den Berg zorgde nog voor enig gevaar maar zijn schot eindigde naast het doel. In de laatste minuten van de wedstrijd mocht Ramadan Ismael Ahmed zijn debuut in het eerste elftal van Sparta’25 maken.

Zondag 4 oktober ontvangt Sparta’25 op Sportpark ’t Heereind om 14.30 uur SV Valkenswaard.