Archieffoto
Archieffoto Foto: Johan Maas

"We vragen leerlingen en medewerkers een mondkapje te dragen"

Onderwijs

Laarbeek/Gemert - Door de Rijksoverheid is gisteren een dringend advies afgegeven om mondkapjes te dragen bij alle verplaatsingen binnen de school. Het Commanderij College volgt dit advies en vraagt leerlingen en medewerkers om vanaf 5 oktober een mondkapje te dragen.

"Het advies geldt voor alle verplaatsingen", aldus bestuurder Arn Bressers. "Denk aan het lopen door de gangen, naar en door de aula en bij praktijklessen. Tijdens de andere lessen kan op instructie van de docent het mondkapje in de lokalen worden afgedaan. Dat geldt ook voor het lunchen in de aula of personeelskamer. In principe geldt: zodra je zit, kan het mondkapje af."

Veilige leeromgeving
Leerlingen worden de komende week door docenten gei¨nstrueerd over het gebruik van het mondkapje. Ook zijn zij (en ouders) per brief gei¨nformeerd. Naast het dragen van het mondkapje worden leerlingen en medewerkers gevraagd om zich ook aan de overige maatregelen te blijven houden. "Alleen samen kunnen we voor een veilige leeromgeving zorgen, waarin leerlingen fysiek onderwijs kunnen blijven volgen", sluit Bressers af.