'Alle hens aan dek' bij de verdediging van Sparta'25
'Alle hens aan dek' bij de verdediging van Sparta'25 Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 speelt gelijk tegen SV Valkenswaard

Beek en Donk - Op een winderig en stil sportpark ’t Heereind eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Het in een nieuw thuistenue gestoken Sparta’25 moest in de openingsfase het initiatief aan de bezoekers laten.

Al in de eerste minuut ging een schot van SV Valkenswaard maar rakelings naast. In de 5e minuut mocht Denzel Hajema op zo’n 18 meter van het Valkenswaardse doel een vrije trap nemen. Doelman Tommy van de Gevel wist de bal met een uiterste krachtsinspanning uit de linkerbenedenhoek weg te tikken. Hierna was SV Valkenswaard het meest aan de bal, maar tot directe kansen leidde dit balbezit niet.

De thuisploeg zag in de 24e minuut een kopbal uit een corner ruim voor de doellijn door een Valkenswaardse verdediger weggetrapt worden. Twee minuten later nam Tijn van den Berg opnieuw een corner van de rechterkant. Tot zijn grote verbazing werd de bal zowel door de Sparta aanvallers als door de verdedigers van SV Valkenswaard gemist. In de 28e minuut kwam Valkenswaard via aanvaller Thom van de Donk gevaarlijk dicht bij de goal van de thuisploeg. Gelukkig voor Sparta’25 leverde zijn schot niet meer dan een corner op. Na ruim een half uur spelen moest trainer Patrick Methorst zijn eerste wissel toepassen.

De geblesseerde Denzel Hajema maakte plaats voor Daan van Heijnsbergen. Verder vroeg de trainer aan zijn spelers om meer energie in hun spel te leggen. Dit leidde tot een schot en een kopbal van Daan van Heijnsbergen, maar beide doelpogingen verdwenen naast de goal van SV Valkenswaard. Op slag van rust werd een wat laconieke spelopbouw van achteruit Sparta’25 bijna noodlottig. Gelukkig werd dit slippertje niet afgestraft en gingen beide ploegen met 0-0 rusten.

In de tweede helft legden de groenwitten duidelijk meer energie in de wedstrijd. Maar telkens werd de beslissende eindpass door de Valkenswaardse verdediging onderschept. In de 72e minuut lukte het Daan van Heijnsbergen om de punt van zijn schoen tegen een voorzet van Dirk Biemans aan te krijgen. Helaas belandde zijn inzet op de paal. In de 89e minuut zag SV Valkenswaard een kopbal op de lat van het Sparta-doel eindigen. Uit de rebound werd de bal opnieuw op doel gekopt. Met een prachtige redding wist Bram Werdens de bal uit zijn goal te tikken. Zo eindigde de wedstrijd met een 0-0 stand op het scorebord.

Komende zondag staat er om 14.30 uur in Veldhoven een uitwedstrijd tegen Rood Wit V. op het programma.