Daan van Oss
Daan van Oss

"Kinderen en jongeren verbinden door sport"

Kinderen & Tieners

Laarbeek - 'Sport' en 'Jongerenwerk', twee verschillende dingen maar samen een topformule om tot een bepaald doel te komen. Bij Laarbeek Actief en LEV-Laarbeek weten ze dit ook maar al te goed.

Sport kan een erg goed middel zijn om tot een bepaald doel te komen. Mensen bouwen bijvoorbeeld snel een band op door met elkaar te sporten. Sport kan voor nog veel meer verschillende doelen worden ingezet zoals: verbinden, teambuilding, nieuwe sociale contacten of mensen een nieuwe ervaring bieden.

Daan van Oss uit Beek en Donk is stagiair bij LEV Laarbeek en Laarbeek Actief. Hij zit in het 2e jaar van zijn opleiding sociaal werk. Daan: "Bij LEV houd ik mij grotendeels bezig met het jongerenwerk hier in Laarbeek. Mijn doel is kinderen en jongeren te verbinden door middel van sport. We zijn ook met jongeren uit de buurt bezig een hangplek te creëren voor de jeugd, zodat zij ook een plek hebben. We hopen op deze manier te zorgen voor een veilige plek voor jongeren, waar andere bewoners ook niet te maken krijgen met overlast. We willen de Boemerang weer omtoveren in een mooi jeugdcentrum voor de jongere en oudere jeugd. Er staan nog erg veel leuke en interessante plannen op de agenda. Samen met Bart Heldens, Jaccy van den Enden en de teams van LEV en Laarbeek Actief gaan wij hard aan de slag om onze doelen te behalen!"