Sander Groenen
Sander Groenen

Nieuwe voorzitter voor Harmonie O&U

Algemeen

Beek en Donk - Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning uit Beek en Donk heeft een nieuwe voorzitter. Sander Groenen heeft de voorzittershamer overgenomen van Pierre Heesakkers. Sander Groenen woont inmiddels twintig jaar in Beek en Donk en is een ervaren bestuurslid en voorzitter.

Reeds begin van dit jaar kondigde Pierre Heesakkers met het aflopen van zijn tweede termijn aan te stoppen als voorzitter van onze vereniging. Gedurende zes jaar heeft Pierre Heesakkers zich ingezet voor O&U en heeft samen met zijn collega bestuursleden de organisatie van de vereniging in goede banen weten te leiden. Daarnaast is Pierre een belangrijke initiator en organisator geweest bij drie succesvolle concertreizen naar Italië, Duitsland en Oostenrijk.

Ter opvolging van Pierre is een commissie bestaande uit een afvaardiging van het verenigingsbestuur en de raad van commissarissen de afgelopen maanden op zoek gegaan naar een geschikte kandidaat voor overname van het voorzitterschap. De commissie is zeer verheugd met het aantrekken en de uiteindelijke benoeming van Sander Groenen als de nieuwe voorzitter.

Sander Groenen is in het dagelijks leven werkzaam als strategisch- en organisatieadviseur en zet zijn kennis en ervaring graag in op gebied van maatschappelijke vraagstukken en duurzaamheid. Daarnaast maakt hij als bestuurslid en voorzitter deel uit van diverse organisaties en verenigingen in de regio Noord-Limburg en Oost-Brabant. Muzikaal is hij ook, sinds zijn 14e speelt hij (bas-)gitaar in diverse bands.

De nieuwe voorzitter ziet een mooie uitdaging voor O&U de komende tijd. De tijdsgeest verandert continu en ook voor een muziekvereniging als O&U betekent dit dat het belangrijk is om te blijven ontwikkelen binnen de vereniging én naar buiten toe. Het bestuur gaat hier onder leiding van zijn nieuwe voorzitter in de komende jaren met veel toewijding mee aan de slag.