Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof B&D

Skateramp Beek en Donk wordt een kleurrijk geheel

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - De skateramp bij het gemeentehuis in Beek en Donk werd dan wel veel gebruikt, maar zag er erg grijs en saai uit. Dat was althans de mening van Els Coenen. De Beek en Donkse kunstenares trok de stoute schoenen aan en ging in gesprek met wethouder Monika Slaets om te kijken wat er mogelijk was. “Ik loop regelmatig door de Muziektuin (Groene Long) en telkens vond ik die skateramp een lelijk, lomp ding. Die wil ik opschilderen, dacht ik. Ik maakte een maquette en via Facebook heb ik contact gezocht met de wethouder. Die was meteen enthousiast.”

Wethouder Slaets kan dit alleen maar beamen. Het initiatief van Coenen werkte aanstekelijk. “Ik werd er zelf ook enthousiast van. Wel hebben we Els gevraagd om te kijken naar samenwerking, met onder meer de jeugdgemeenteraad. Een van de onderwerpen die ze aan wilden pakken is kunst, dus dat was een goede combinatie.”

Een deel van de skateramp werd door Coenen zelf aangepakt, maar een groot deel werd door de jeugdgemeenteraad zelf gedaan. Zij ontwierpen de afbeeldingen en onder leiding van Coenen ging zij ook zelf echt aan de slag om de skateramp te beschilderen. Enkele schildersessies later was de skateramp niet langer het saaie, grijze ding, maar transformeerde het naar een kleurrijk geheel, dat past in het gebied waar het staat. De kinderen die er vanuit de Jeugdgemeenteraad aan hebben meegeholpen zijn: Myrte Endevoets, Liana Galajeva, Avy de Jong, Yao Dekkers, Saar Raaijmakers, Robin van Kessel, Fleur van de Goor, Timo Vereijken, Parima Alizada, Imke Toonen, Desley van Schijndel, Kick Aikema, Ella Sponselee, Nout van Overbeek, Max van Pelt, Matthijs van Velthooven, Bart de Groot en Elise van Lieshout.

Coenen is zeer tevreden over het resultaat. “Ik ben echt trots op de leden van de Jeugdgemeenteraad. Het idee om samen de skateramp aan te pakken is 100 procent gelukt. De meerwaarde die ontstaat door het samen aan te pakken, daar word ik erg enthousiast van.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding