De foodtruck van Maickels Broodjes. De trucks worden de laatste jaren steeds populairder en zijn vaak te vinden op festivals en andere evenementen
De foodtruck van Maickels Broodjes. De trucks worden de laatste jaren steeds populairder en zijn vaak te vinden op festivals en andere evenementen Foto: Maickels Broodjes

Food Festival Laarbeek bij Outdoor Laarbeek

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk – Op zondag 14 maart wordt het Food Festival Laarbeek georganiseerd bij Outdoor Laarbeek. Alles is aanwezig voor een leuke middag, eten, drinken, live muziek en activiteiten. 

Idee
Het idee voor een Food Festival kwam van de foodtruck ‘Fooddogs’. Samen met Outdoor Laarbeek willen zij iets voor de Laarbekenaren organiseren. “Mensen hebben weer behoefte aan een leuke activiteit, er is een lange tijd niets geweest in Laarbeek,” vertelt Ardi Crooijmans. Naast Fooddogs komen er nog twee andere lokale ondernemers, namelijk Maickels Broodjes en Des Lekker. “Wat er geserveerd wordt, is nog niet helemaal bekend, maar één ding is zeker: het wordt bijzonder lekker.” Ook de artiesten uit de twee live-bandjes, Mission 50 en Back to Basic komen uit Laarbeek. Zij spelen van 80s rock tot hedendaagse popmuziek, voor ieder wat wils. De twee activiteiten die georganiseerd worden zijn lasergamen en handboogschieten, hierbij kan er goed afstand gehouden worden. “Het doel is dat mensen gewoon lekker een middagje kunnen genieten.”

Corona-maatregelen
“We zullen er alles aan doen om de coronaregels na te leven. Mensen zitten per twee personen aan een tafel en kunnen zo dus afstand houden. De bandjes zullen spelen onder de overkapping, waar veel ruimte is. Zo kunnen de artiesten onderling goed afstand houden. Ook staan de bandjes een stuk van de mensen af, zodat de muziek niet te luid is en mensen niet hard hoeven te praten. Er staat desinfectiegel en bij de wc’s is er papier om je handen te drogen, in plaats van handdoeken. Bij binnenkomst moet iedereen een gezondheidscheck doen”, laat Ardi weten.

Verplaatst
In eerste instantie zou het Laarbeek Food Festival deze week plaatsvinden, op zondag 11 oktober. Echter is dat niet mogelijk vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Het plan was namelijk om de dag in twee tijdsschema’s in te vullen, met in ieder blok tachtig personen, maar nu mogen evenementen maar tot maximaal 40 personen georganiseerd worden. Daarom is het verplaatst, hopelijk met soepelere corona-maatregelen. Ardi: “We hopen dat we er dan een leuke coronaproof dag van kunnen maken.”

Meer informatie of je alvast willen opgeven? Kijk op de site www.outdoorlaarbeek.nl of op de Instagram-/Facebookpagina.