Sparta’25 verliest met 4-0 van Rood Wit Veldhoven

Beek en Donk - Sparta’25 heeft de uitwedstrijd tegen het tot zondagmiddag nog puntloze Rood Wit V met ruime cijfers verloren. Wel dient gezegd te worden dat de Veldhovenaren nog maar twee wedstrijden hadden gespeeld omdat eerder hun wedstrijd tegen Marvilde vanwege Corona geen doorgang kon vinden.

Sparta’25, dat voor het eerst in het nieuwe reservetenue aan de aftrap verscheen, kreeg direct te maken met een fel Rood Wit V dat bij balverovering snel de diepte zocht. Het duurde maar 5 minuten voordat Sparta’25 tegen een achterstand aankeek. Uit een dieptepass over links was Jan van Hout van Rood Wit V sneller dan Rolan van Melis en hij wist de bal in de lange hoek binnen te schieten, 1-0. Drie minuten later was daar het eerste wapenfeit van Sparta’25, een volley van Stan van de Ven werd door de keeper over de lat getikt.

In de 27e minuut zag Sparta’25 er verdedigend niet sterk uit. Uit een scrimmage wist Rood Wit V door Finn van Gulik op 2-0 te komen. Vlak voor rust was het Daan van Heijnsbergen die nog voor enig gevaar zorgde. Een voorzet vanaf links belandde bij de 2e paal waarna Daan vanuit een moeilijke hoek op goal kon schieten. Zijn schot werd echter door de keeper gekeerd waardoor Sparta’25 met een verdiende 2-0 achterstand de rust inging.

In de rust werden twee wissels doorgevoerd. Denzel Hajema en Ron Brouwers namen de plaatsen van Christiaan van Veen en Dirk Biemans in. Sparta’25 kwam na rust beter uit de startblokken. Na iets minder dan een kwartier was het Denzel Hajema die met een voorzet Daan van Heijnsbergen wist te bereiken, maar zijn schot behaalde niet het gewenste resultaat.

In de 67e minuut beslisten de Veldhovenaren de wedstrijd definitief in hun voordeel. Balverlies van Elco van Schijndel op het middenveld leidde de counter in waaruit Jan van Hout de 3-0 kon scoren. Vijf minuten later werd het verschil nog vergroot naar 4 doelpunten door Giovanni van Bladel. Sparta’25 kreeg daarna nog enkele kleine kansjes maar zonder resultaat waardoor de Beek en Donkenaren met een verdiende nederlaag huiswaarts keerden.