De selectie van ASV'33.
De selectie van ASV'33. Foto: Marcel van de Kerkhof A-R

Verdiend gelijkspel ASV ’33

Aarle-Rixtel - Na twee nederlagen op rij kon ASV ’33 weer eens een punt bijschrijven op het totaal. Tegen Bruheze, een van de titelfavorieten, speelden de roodwitten verdienstelijk gelijk: 1-1.

In de eerste helft was sprake van een gelijk opgaande strijd. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld. Beide ploegen wisten geen echte mogelijkheden te creëren. Pas na een half uur was de eerste kans voor Bruheze, maar keeper Martijn Verbakel wist met een prima redding een achterstand te voorkomen. Vijf minuten voor rust kwam ASV ’33 bijna op voorsprong. Een schitterend ingeschoten bal van Pim van den Tillaart werd echter tot corner getikt door de keeper van Bruheze. Een minuut later was het wel raak. Een door Stijn Kersjes genomen vrije trap werd door Robbert Roche doorgekopt, waarna Teun de Koning kon afronden: 1-0.

Bruheze begon sterk aan de tweede helft en kwam al vrij snel op gelijke hoogte. Een vanaf de zijkant genomen vrije trap werd door Bruheze-aanvaller Pieter van de Wetering prachtig binnen gekopt: 1-1. Het lukte de bezoekers daarna echter niet om door te drukken. Evenals in de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en gebeurde er weinig voor beide goals. Tien minuten voor tijd kreeg Bruheze een vrije trap op een gevaarlijke plek. De hard en scherp ingeschoten bal kon echter door Martijn Verbakel, via de paal, tot corner worden getikt. In de blessuretijd ontsnapte ASV ’33 met enig geluk aan een nederlaag. Een hard schot van dichtbij ging echter via de lat over het doel.

Uiteindelijk waren in een gelijkopgaande strijd de betere kansen voor Bruheze, maar ASV ’33 werkte hard en stond verdedigend goed. Daarom kan de 1-1 als een terechte einduitslag worden beschouwd. Bruheze trainer Peter Verstappen kon dit na de wedstrijd beamen: ‘In de slotfase kregen we twee goede kansen om alsnog de overwinning te pakken, maar dat zou niet terecht zijn geweest’.

De opstelling: Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Erwin van Dijk; Robbert Roche, Peer van de Kerkhof (82e min. Teun van Asten), Thomas Fritsen; Teun de Koning (78e min. Pim Dubois), Pim van den Tillaart, Stijn Kersjes.