Afbeelding

Wonen op de geboortegrond van Rixtel, de Malthezer Hoeve

Bouwen & Wonen

Aarle-Rixtel - Een stukje historie van Rixtel is vanaf de kruising Bosscheweg/Helmondseweg niet meteen zichtbaar. Maar wanneer men over de oprijlaan met hoge lindes van nummer 41 gaat, ziet men aan het einde een karakteristiek woonhuis met erfbebouwing en bijgebouwen staan. Op deze unieke locatie ligt van oudsher de Malthezer Hoeve. Met naast haar de archeologische vindplaats van de kerk van Rixtel. De hoeve draagt een rijke geschiedenis met zich mee, die teruggaat naar de tijd van de Tempeliers. Na de opheffing van de Tempel Orde werd het goed met grondbezit te Rixtel overgedragen aan de Malthezer Orde. Nu is de tijd aangebroken om van dit gebied een interessant en inclusief woonmilieu te maken.

Het beeldbepalende woonhuis wordt gerenoveerd en krijgt een nieuwe invulling. De overige erfbebouwing en bijgebouwen worden gesloopt en er worden vier nieuwe ‘schuur volumes’ gecreëerd. Samen gaan de vijf gebouwen een intiem en gezellig woonhof vormen. Alles wordt zo gepositioneerd dat er vanuit dit woonhof uitzicht is op, en contact ontstaat met het omliggende landschap. Naast woningbouw zullen de landschappelijke en cultuurhistorische waarden versterkt gaan worden. In de omringende natuur wordt er bij de ‘verdwenen’ routes nieuw leven ingeblazen. Zo wordt er bijvoorbeeld een ommetje door het landschap gemaakt.

Wilt u hier wonen?
De exacte invulling van het woonhuis en de woonschuren wordt mede vormgegeven door de nieuwe bewoners. Ook de totale beleving rondom en op het erf zal met inbreng van de toekomstige bewoners opgezet worden. Met een knipoog naar vroeger ontstaat hierbij het thema ‘samen leven en samen wonen’. Een woonhof men elkaar ontmoet en helpt wanneer daar behoefte aan is. En waar voldoende respect en ruimte is voor privacy. In het moderne jasje van toen, met alle gemakken van nu.

"Denk met ons mee!"
Graag wil Robert Hellings van Cedrus Vastgoed Ontwikkeling B.V. belangstellenden uit Aarle-Rixtel en Laarbeek uitnodigen om vrijblijvend mee te denken over de invulling van de Malthezer Hoeve. Hellings: "Belangstellende personen en partijen die graag aan willen haken, worden participanten van dit bijzondere project. Wilt u wonen op dit verborgen stukje Aarle-Rixtel, meld u aan en denk met ons mee over de invulling van deze bijzondere plek!"

Aanmelden kan via www.malthezerhoeve.nl.

Afbeelding
Afbeelding