Dorpsraad Lieshout: welkomstpakket vindt gretig aftrek

Bouwen & Wonen

Lieshout - Het vernieuwde 'welkomstpakket' wordt volop afgenomen. De afgelopen tijd heeft Theo Pardoel van de KBO diverse pakketten mogen wegbrengen en de nieuwe bewoners welkom mogen heten. Ook ondernemersvereniging LIMO heeft onlangs in dit pakket geïnvesteerd door de toevoeging van een tegoedbon voor lokale aankopen. Dorpsraad Lieshout ziet deze ontwikkeling met veel genoegen aan: het initiatief is inmiddels prima ingepast en kan rekenen op steeds meer bijval én steeds meer blije ontvangers.

KBO
Nadat de gemeente en de Dorpsraden het nieuwe welkomstpakket hebben geïntroduceerd voor iedere nieuwe inwoner van Laarbeek is het project voor de kern Lieshout door de Dorpsraad Lieshout verder uitgewerkt. Dorpsraad Lieshout heeft bijv. in de lokale KBO een prima partner gevonden om de overhandiging te verzorgen. Theo Pardoel van de KBO is daarover enthousiast. “De afgelopen drie maanden zijn er veel nieuwe inwoners in Lieshout komen wonen”, vertelt Theo. "Die hebben we allemaal bezocht met zo’n welkomstpakket”. Ook geeft hij aan dat de ontvangers, zonder uitzondering, allemaal enthousiast zijn over de tas én de inhoud. “En daarnaast kunnen we ons als KBO ook meteen aan de nieuwe inwoners voorstellen”, vult hij aan. “Dat doen we graag. Ook de KBO wil zich immers laten zien”.

Inhoud
Ook aan die inhoud wordt natuurlijk steeds gesleuteld. Onlangs heeft de lokale ondernemersorganisatie LIMO weer 'een duit in het zakje' gedaan door een tegoedbon voor lokale aankopen toe te voegen. De inhoud van het pakket blijft zo up-to-date, vernieuwend en dus steeds aantrekkelijk voor de ontvangers. Wilt u ook dat nieuwe inwoners met u kennis kunnen maken door iets in het welkomstpakket te voegen? Neem dan contact op via info@dorpsraad-lieshout.nl zodat wij u hiermee op weg kunnen helpen.

Verbindende rol
Dorpsraad Lieshout ziet dit alles met veel genoegen aan. Het initiatief is door de Dorpsraad begeleid en inmiddels ingepast in de lokale, sociale structuur. Hiermee heeft de Dorpsraad haar verbindende functie weer laten zien om initiatieven te ondersteunen én na realisatie in te bedden in het dorp. Door het niet allemaal zelf te doen en bij zich te houden heeft de Dorpsraad steeds de handen vrij om nieuwe initiatieven te ondersteunen en vooruit te helpen: er kan dus steeds aandacht zijn voor vooruitgang en er kan focus gelegd worden op actuele zaken die nodig zijn om de sociale samenhang in het dorp Lieshout te versterken.

Komt u ook in aanmerking voor zo’n welkomstpakket? Geef dat dan aan bij uw gemeentelijke inschrijving en de KBO heet u dan graag, namens heel Lieshout, van harte welkom, met een persoonlijke bezorging van het pakket!