Afbeelding

BuurtBingo bij Buurtvereniging De Zwaan

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk – De buurtvereniging is bedoeld voor sociale verbinding, maar dat is in tijden van corona een uitdaging. ‘Wat kunnen we dan nog wel?’ Dat was de insteek van Buurtvereniging ‘De Zwaan’ uit Beek en Donk. Daarmee was de levende BuurtBingo een schot in de roos. Een gezellige avond met elkaar door middel van een bingo, maar dan online.

Huis-tuin-en-keuken voorwerpen
Door middel van Microsoft Teams werd de bingo georganiseerd. Er waren 13 teams die meededen en er vielen leuke prijzen te winnen. Ieder team kreeg van tevoren twee grote bingokaarten. Het was namelijk geen gewone bingo maar een levend bingo spel. Bij ieder nummer hoorde een huis-tuin-en-keuken voorwerp, zoals bij nummer 16 een appel en bij nummer 63 een wc-rol. Dat laatste is natuurlijk erg toepasselijk in coronatijden.

Keer je huis ondersteboven 
Toen iedereen rond half 8 had uitgevogeld hoe Microsoft Teams werkte, hoe de camera aanging en de microfoon uit moest, ging de bingo van start. Zodra het eerste nummer genoemd werd, was er veel beweging in beeld, want iedere buurtbewoner haastte zich naar de keuken of kelder toe om een blik te halen. Per team bleven 1 á 2 personen bij de camera om de getrokken nummers en hun bijhorende voorwerpen op te schrijven, terwijl de rest van het team door het hele huis rende om alle spullen te gaan zoeken. Zodra het desbetreffende voorwerp gevonden was, werd het op het nummer gelegd, wat af en toe nog best lastig was, want probeer maar eens een slaapzak zo strak op te rollen dat deze op een vakje van 15 bij 15 centimeter past. Hilariteit bij de bekendmaking van sommige voorwerpen, je kunt zelf wel bedenken welke.

Bingo! 
Het duurde niet lang voordat de eerste ‘Bingo!’ luidkeels klonk. Nadat er door middel van een foto gecontroleerd werd of het geen valse bingo was, kregen de winnaars te horen wat hun prijs was: een coronasurvivalpakket, inclusief desinfectiemiddel, een pak toiletpapier maar ook wat lekkers. Een andere prijs was een lekker tapaspakket. De prijzen werden direct bij de winnaars aan huis bezorgd. Alle deelnemers werden ook nog verwend met een lekker schaaltje bitterballen, uiteraard ook thuisbezorgd. Goede ingrediënten voor een gezellig avondje coronaproof samenzijn.

Afbeelding