Uiteraard zijn actuele thema’s als ontwikkelingen rond 'het heuvelplan' opgenomen in het Jaarplan. Dorpsraad Lieshout wil ook hier immers de verbindende factor zijn
Uiteraard zijn actuele thema’s als ontwikkelingen rond 'het heuvelplan' opgenomen in het Jaarplan. Dorpsraad Lieshout wil ook hier immers de verbindende factor zijn

Dorpsraad Lieshout maakt jaarplannen

Algemeen

?Dorpsraad Lieshout maakt jaarplannen

Lieshout - Ondanks de erg onduidelijke nabije toekomst, vanwege de nog steeds heersende corona-pandemie, heeft de Dorpsraad Lieshout toch haar cyclus met jaarplannen opgepakt. In het beleidsplan van de Dorpsraad staat immers dat jaarlijks doelstellingen moeten worden benoemd en plannen moeten worden gemaakt om die doelstellingen te bereiken. Alleen dan, vindt de Dorpsraad, kan de aandacht aan de juiste zaken gegeven worden en dus focus worden gehouden.

Beleidsplan
Afgelopen jaar heeft de Dorpsraad Lieshout een beleidsplan ontwikkeld waarin ze zaken hebben vastgesteld als: Wat is en doet de Dorpsraad Lieshout? Wat is hun doel? En wat is hun missie? Wie zijn zij en met welke aandachtsvelden willen zij zich bezig houden? En, hoe doen ze dit? In de jaarplannen willen de leden van de Dorpsraad vooral antwoord geven op de laatste twee vragen: met welke aandachtsvelden willen zij zich bezig houden? En hoe willen ze dat doen? Immers plannen kunnen prima gemaakt worden voor aandachtsvelden die permanent in de focus zijn.

Actuele zaken
Voor actuele zaken of voorvallen kunnen geen plannen gemaakt worden, zo lijkt het. Die zouden kunnen worden opgepakt zodra ze zich voor doen, maar zouden ook al enigszins voorzien kunnen worden. Dat kan door alvast, in het beleid, vast te leggen hoe met actuele zaken omgegaan moet worden. Hoe antwoorden we op een initiatief? Hoe ondersteunen we een leefbaarheidsvoorstel naar het juiste loket? Hoe kunnen we initiatieven begeleiden? Dat zijn vragen die in het beleid kunnen worden vastgelegd en als draaiboek kunnen dienen voor momenten dat er zich onverwachte en actuele zaken voor doen.

Jaarplansessie
Vanwege de focus hebben de leden van de Dorpsraad Lieshout zich nu op de aandachtsvelden gericht die expliciet benoemd zijn in het beleidsplan: Wonen, Verkeer en verkeersveiligheid, Zorg en welzijn en (Winkel)voorzieningen. Alle leden hebben nu hun plannen voor hun aandachtsgebied ingediend. In een speciale Jaarplansessie zal de Dorpsraad de jaarplannen definitief maken, waarna de leden met hun plannen aan de slag kunnen. Uiteraard zal de Dorpsraad, nadat ze er voor gekozen hebben, de plannen openbaar maken, zodat de inwoners van Lieshout in kunnen zien waar de Dorpsraad zoal mee bezig is.

www.dorpsraad-lieshout.nl