Een eerdere lesgroep van de DoReMi-cursus van harmonie de Goede Hoop.
Een eerdere lesgroep van de DoReMi-cursus van harmonie de Goede Hoop.

Muziekcursus DoReMi in Aarle-Rixtel

Algemeen

Aarle-Rixtel - Speciaal voor de allerjongste muzikantjes-in-de-dop (kinderen uit groep 4 of 5) geeft harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel dit seizoen weer een DoReMi-cursus. Op 25 november gaan de lessen starten in de Couwenbergh. Het doel van deze cursus is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met muziek. En ze te laten ontdekken dat je er echt heel veel kanten mee op kan.

Spelenderwijs, dat is het sleutelwoord in deze DoReMi-cursus. Er wordt gezongen, luisterspelletjes, zelf liedjes maken en de kinderen leren al om noten te lezen en over ritme. Na de eerste paar weken wordt ook de ‘Nuvo DooD’ gebruikt in de lessen. Zo leren de kinderen met een instrument om te gaan.

Nuvo DooD
De Nuvo DooD is ideaal voor beginnende muzikanten om kennis te maken met een blaasinstrument. Het instrument is makkelijk bespeelbaar, heeft blokfluitgrepen en een mondstuk met riet. Het riet en instrument zijn van kunststof, waardoor het niet snel slijt of beschadigt en gemakkelijk schoongemaakt kan worden.

De Nuvo DooD is bijzonder geschikt als voorloper op elk ander instrument. Het maakt niet uit of dat een blaasinstrument is, een snaarinstrument, toetsen of slagwerk. Er wordt een verbinding gelegd tussen lezen van het notenschrift, de motoriek in de handen en het luisteren.

Groepslessen
De kinderen krijgen les in een groepje, waardoor het plezier in het samen muziek maken wordt gestimuleerd. De cursus wordt gegeven door Lisette Elbers op woensdagmiddag van 13.30 tot 14.00 uur. Kosten zijn €80,00 voor 20 lessen. Dit is exclusief de aanschaf van een Nuvo DooD (+/- €35,00) en een lesboek (+/- €20,00).

Voor aanmelden - vóór 21 november 2020 - of meer informatie kunt u contact opnemen via opleidingscommissie@harmonie-dgh.nl