Afbeelding

Stichting Klankbord: start nu met plan Brukelum

Algemeen

Aarle-Rixtel - De Stichting Klankbord is een Aarlese/Laarbeekse beweging die zich richt op het behoud en verbetering van natuur, landschap, milieu, erfgoed en leefbaarheid. De stichting is enige jaren ‘slapende’ geweest, maar heeft een tijd geleden haar activiteiten weer opgepakt. Deze keer adviseert zij het gemeentebestuur van Laarbeek om de ontwikkeling van het plan Brukelum nu al met voortvarendheid ter hand te nemen. 

Het plan Brukelum omvat de huidige locatie van bassisschool Brukelum die binnen nu en een twee jaar volledig zal zijn opgegaan in basisschool Breinplein. De stichting dringt er dan ook op aan om met de ontwikkeling van de bouwplannen ter plaatse niet langer te wachten, maar om daar nu al mee te starten. Stichting Klankbord stelt voor om hier een appartementencomplex te bouwen, in de stijl van die van Zonnetij. Deze omgeving is hiervoor uitmate geschikt. Deze appartementen zouden (met gebruikmaking van de bandbreedte van de huidige regelingen) zoveel mogelijk beschikbaar moeten worden gesteld aan Aarlese senioren en jongeren, zoals dit ook met zgn. appartementencomplex het Klavier het geval is.

Verder pleit de Stichting ervoor om bij de Zorgboog aan te dringen op de bouw van aanleunappartementen in de grote tuin van Mariëngaarde, zoals zo’n 10 jaar geleden al werd geopperd.