Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Open Dagen basisscholen gecanceld: via de digitale weg is er een alternatief gevonden

Algemeen

Laarbeek - Normaal gesproken zouden op woensdag 18 november alle Laarbeekse basisscholen de deuren open gooien. Ouders van leerlingen in spe kunnen op die open dagen rondkijken op de school van hun voorkeur en de keuze maken voor de toekomstige onderwijslocatie van hun kind. Corona zet nu een streep door die fysieke open dagen van 18 november, hebben de scholen gezamenlijk afgesproken. Maar ze hebben wel een alternatief gevonden.

"We gaan zorgen dat zo snel mogelijk voor elke school een digitale rondleiding beschikbaar is op internet", legt Dries Klösters namens alle basisscholen uit. "Daarnaast kunnen ouders gewoon bellen en mailen naar de scholen voor meer informatie. Alle scholen staan open voor contact met de ouders van toekomstige leerlingen en zodra het weer kan, ook fysiek."

Klösters vindt het een groot goed dat ouders goed rondkijken, voordat ze een beslissing nemen naar welke school ze hun kind sturen. "In Laarbeek mogen we ons rijk rekenen met de keuze mogelijkheid qua scholen. Zowel als het gaat om onderwijsconcepten als om cultuur en sfeer."

Dries Klösters, directeur van basisschool De Muldershof en Het Otterke in Beek en Donk roept ouders op om nieuwe leerlingen tijdig aan te melden. "3-jarigen moeten uiterlijk voor 1 april 2021 aangemeld zijn bij de scholen."