Afbeelding

Invloed op verduurzamen van onze energievoorziening

Algemeen

Laarbeek - Windparken, zonnevelden of andere vormen van energie, de discussie rond de energietransitie is actueel. Laarbeek heeft als doel om zelf onze energie op te wekken. Energie die we nodig hebben om te verwarmen, koelen, verlichten en ook om te kunnen fabriceren en ondernemen.

Het zelf produceren van energie is ook een opdracht van de overheid, dus we zullen er samen op de best mogelijke manier invulling aan moeten geven. Moeten er windparken en zonnevelden in Laarbeek komen? Zo ja, hoe moeten die worden ingepast in ons dorp en buitengebied? Of zijn er volgens jou andere oplossingen om het probleem aan te vliegen?

Stem laten horen
Je kunt achteroverleunen en pas je stem laten horen als de plannen klaar zijn, maar nú ben je in de gelegenheid om er jouw energie in te steken en mee te praten en om plannen vorm te geven. Platform Duurzaam Laarbeek is een klankbord voor de gemeente en kiest ervoor om mee te denken. We signaleren knelpunten en doen voorstellen om die op te lossen. Zo hebben we laatst succesvol gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in te spreken bij de gemeenteraad om de duurzaamheidslening, die de gemeente wilde beëindigen, te behouden voor de inwoners van Laarbeek.

Wil je – of je nu positief of negatief naar de plannen kijkt – opbouwend meepraten? Meld je dan aan op onderstaand e-mailadres dan nodigen wij je uit voor een gesprek. duurzaamlaarbeek@outlook.com