“Samen naar buiten op deze duofiets, brengt kleur in mijn dagelijkse leven.”
“Samen naar buiten op deze duofiets, brengt kleur in mijn dagelijkse leven.”

Stichting Vrienden van de Zorgboog van start

Algemeen

Laarbeek - Vriendschap is voor iedereen verschillend, maar e´e´n ding is zeker: vrienden geven kleur aan je leven. Ieder mens heeft daar behoefte aan. “Met dat motto in ons achterhoofd, zet de nieuwe stichting Vrienden van de Zorgboog zich in voor clie¨nten en bewoners. Voor jong en oud. Van kraamzorg tot hospice,” vertelt Hetty Remmers, fondsenwerver van de Zorgboog. “Dat doen we door projecten mogelijk te maken die kleur geven aan het dagelijkse leven. We stimuleren daarbij graag de zelfredzaamheid en ontplooiing van mensen, hebben oog voor wat nog we´l kan.”

Hoe geef je kleur aan het leven van een ander?
“Kort na mijn 75ste verjaardag kreeg ik een hersenbloeding en was ik eenzijdig verlamd. Na mijn revalidatie kan ik gelukkig weer heel wat, maar zelfstandig fietsen zit er niet meer in. Met een duofiets via de Vrienden van de Zorgboog kan ik regelmatig op pad, lekker de buitenlucht in, ook nu in de herfst. Dat kleurt mijn leven,” zo vertelt een clie¨nt die bij de Zorgboog in revalidatie is. Hetty vervolgt: “Een ander mooi voorbeeld is de dierenweide die we bij Marie¨ngaarde in Aarle-Rixtel aanleggen. De jong-dementerende clie¨nten die daar wonen, kunnen fysiek nog vaak goed uit de weg en bieden we hiermee een zinvolle en ontspannende dagbesteding. Het kleurt hun dagelijks leven.”

Alleen samen lukt het
“Net als het coronavirus onderdrukken, lukt ook dit alleen als we het samen doen. De Vrienden samen met clie¨nten, bewoners, hun familieleden, vrijwilligers, medewerkers en iedereen die zich betrokken voelt bij die ander. Juist in deze tijd waarin je niet samen met vrienden je leven kunt kleuren, kun je we´l via de Vrienden van de Zorgboog kleur geven aan het leven van een ander. Je kunt donateur worden of specifiek een project steunen, een actie opzetten of sponsor worden. Er zijn allerlei manieren om kleur te geven,” aldus Remmers.

Crowdfunding via website
“Wat nieuw is, is dat je via onze website www.vriendenkleurenjeleven.nl ook kunt kiezen voor een concreet project bij jou in de buurt. Het werkgebied van de Zorgboog is heel groot, van Bakel tot Gemert, van Laarbeek tot Someren. Mensen steunen graag concrete projecten bij hen in de buurt. Vaak omdat ze iemand kennen die bij de Zorgboog clie¨nt is. Of omdat ze dan met eigen ogen het resultaat kunnen zien. Dat maken we met deze opzet mogelijk,” legt Hetty Remmers uit, “hopelijk spreekt het heel veel mensen aan om op deze manier kleur te geven aan het leven van een ander.”