Het plan Baverdestraat is een typisch voorbeeld waar de Dorpsraad Lieshout voor haar een verbindende rol ziet weggelegd
Het plan Baverdestraat is een typisch voorbeeld waar de Dorpsraad Lieshout voor haar een verbindende rol ziet weggelegd

Dorpsraad Lieshout gaat visie op 'wonen' ontwikkelen

Bouwen & Wonen

Lieshout - Uit de jaarplannen van Dorpsraad Lieshout blijkt dat de Dorpsraad een verbindende rol wil gaan spelen op het gebied van wonen. Conform de plannen willen ze de situatie goed in beeld gaan brengen en relaties opbouwen met de diverse betrokken partijen. Ook wil ze de behoeftes in kaart gaan brengen, zodat vraag en aanbod optimaal bij elkaar gebracht kunnen worden en de woonprojecten goed aansluiten bij de woonbehoefte.

Aandachtsveld
Dorpsraad Lieshout wil komend jaar meer aandacht gaan geven aan het aandachtsveld 'wonen'. Om dat te kunnen doen heeft Claudia Jongerius, als kartrekker voor dit aandachtsgebied, een jaarplan gemaakt. Hierdoor kan ze goed gericht te werk kan gaan. Omdat het domein 'wonen' voor de Dorpsraad Lieshout nog onontgonnen terrein is, staat het komend jaar vooral in het teken van oriënteren, contacten leggen en informatie verzamelen.

Werkgroep 'wonen'
Oriënteren zal vooral plaatsvinden door het in kaart brengen van betrokkenen. Naast aanbieders (o.a. woningbouwvereniging woCom) en overheden (o.a. gemeente Laarbeek) zijn er ook doelgroepen (jongeren, alleenstaanden, ouderen, gezinnen) en andere betrokkenen. Dorpsraad Lieshout gaat in het komende jaar contacten leggen met al deze betrokkenen met als doel een werkgroep te vormen, die geleid wordt door Claudia Jongerius, die zich gaat richten op het verbinden van al deze betrokkenen.

Oriënteren
Uiteraard zal in het komende oriënterende jaar ook gekeken worden naar de aanpak van andere (Laarbeekse) kernen op het gebied van 'wonen'. Collega-dorpsraden zijn soms al (veel) verder met het maken van een visie op wonen en het verbinden van de betrokkenen. Zo heeft Aarle-Rixtel onlangs nog haar visie uitgebreid in de publiciteit gebracht en heeft Beek en Donk een visie ontwikkeld. Verder kan via de Vereniging Kleine Kernen ook informatie opgehaald worden.

Contacten leggen
Contacten zullen vooral gelegd worden met de partijen die direct betrokken zijn als woCom en de gemeente Laarbeek maar ook met indirect betrokkenen als KBO en Heemkundekring. In de doelstellingen voor het komend jaar is, naast oriëntatie, de vorming van de werkgroep 'wonen' het meest tastbare doel. Het in ontwikkeling zijnde plan 'Baverdestraat' is zo’n project waar de Dorpsraad Lieshout een verbindende rol in zou kunnen spelen.

Ook benieuwd naar waar de Dorpsraad Lieshout mee bezig is? Kijk gerust op www.dorpsraad-lieshout.nl.