Afbeelding

46.000 volgers voor TikTokkende juf Monique van ‘t Otterke

Video

Beek en Donk - Social Media speelt een grotere rol in de levens van jongeren dan ooit tevoren. Dit kan het alleen maar lastiger maken om de jeugd te begrijpen en met ze te werken. Gelukkig heeft juffrouw Monique van basisschool ‘t Otterke in Beek en Donk hier een oplossing voor gevonden: ‘gewoon lekker meedoen’.

Het hippe TikTok
Een van de grootste Social Media platformen op het moment is wel zeker TikTok. Dit is een app waar je korte filmpjes kan maken op muziek. Het is razend populair onder de jeugd en wordt dus ook in groep 8 van basisschool ‘t Otterke veel gebruikt. De kinderen zijn er dolenthousiast over en samen met hun overtuigingskracht heeft juffrouw Monique zelf ook een account aangemaakt: jufmlg. Al vrij snel is het account enorm groot geworden en heeft juf Monique nu maar liefst zesenveertigduizend volgers(!) “De app brengt me veel dichter bij de belevingswereld van de kinderen en dat brengt ons als klas ook dichter bij elkaar. Ik had natuurlijk niet verwacht dat het account zo groot zou worden, maar de kinderen vinden dat alleen maar leuk.”

“De app brengt me veel dichter bij de
belevingswereld van de kinderen”

Mediawijsheid
Het TikTok account van juffrouw Monique sluit ook mooi aan op de week van mediawijsheid (6 t/m 13 november). “Doordat TikTok zo’n grote rol speelt in onze klas hebben we het regelmatig al over wat je wel en niet moet doen op het internet. Maar tijdens deze week van Mediawijsheid gaan we er nog dieper op in.” Wat juffrouw Monique de leerlingen onder andere al meegebracht heeft over wijs omgaan met het internet is wat ze moeten doen als ze haatreacties krijgen of dingen tegenkomen die ze helemaal niet prettig vinden om te zien. Aankomende week komen ze in aanraking met nog meer verschillende situaties door middel van een online programma. De bedoeling hiervan is dat ze zich nog bewuster worden van wat het internet allemaal kan doen.

Roem en rijkdom
De bekendheid van het account van juffrouw Monique levert meer kansen op dan alleen de kinderen kennis meegeven (en ook vooral voor plezier). Door het account komen ze ook in aanraking met unieke kansen. Laatst heeft namelijk de platenmaatschappij van een bekende dj, Tony Junior, contact op genomen met juf Monique. Ze vertelde hoe onder de indruk ze waren van het account. Ze waren een dansfilmpje van de klas op Tiktok tegengekomen) en dat ze graag wilden dat de juf en haar klas als eerste een video zouden maken op zijn nieuwe liedje. Deze kans wordt natuurlijk met beide handen aangepakt en naast het schoolwerk wordt er hard gestudeerd op het bijbehorende dansje. Zo werd de drukke schoolweek afgesloten met een TikTokdansje. Spot juf Monique en haar klas op TikTok: Jufmlg.

Marlou en Kiki van de MooiLaarbeekTeenz gingen op bezoek bij juf Monique en maakten dit leuke filmpje.