Sinterklaas is met zijn pieten op weg naar Nederland
Sinterklaas is met zijn pieten op weg naar Nederland Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Is Aarle-Rixtel klaar voor Sinterklaas?

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Op zondag 15 november 11.30 uur kan iedereen kijken naar een speciale live-uitzending van Stichting Sinterklaas Aarle-Rixtel samen met Sinterklaas. “We zijn in nauw contact met Sinterklaas, maar hij maakt zich wel een beetje zorgen. Andere jaren zag hij dat iedereen in Aarle-Rixtel al druk bezig was met alle voorbereidingen voor de komst van de Sint en zijn Pieten, maar dit jaar vraag hij zich af: Is Aarle-Rixtel wel klaar voor de komst van Sinterklaas?”, vertelt Paul Geene van Stichting Sinterklaas Aarle-Rixtel.

Bellen met de Sint
Op een geheime locatie in Aarle-Rixtel heeft Stichting Sinterklaas Aarle-Rixtel een studio ingericht, waar ze de Sint en zijn Pieten kunnen ontvangen. Samen met een groep vrijwilligers is een heel programma uitgewerkt. “We gaan lekker dansen en zingen. Tussendoor schakelen we naar een reporter in het dorp, die gaat kijken of iedereen in Aarle-Rixtel klaar is voor Sinterklaas. En we hebben nog iets heel speciaals voor de kinderen! Op een paar momenten kun je met de speciale Sint-telefoonlijn live inbellen en even met Sinterklaas praten. Gaaf toch?!”

Stuur jouw vraag in!
Voor de kinderen die het spannend vinden om live te bellen met Sinterklaas is het ook mogelijk om via de chat vragen te stellen. “We gaan proberen om zoveel mogelijk vragen te stellen aan de Sint. Daarom is het nu al mogelijk om jouw vragen voor de Sint in te sturen. Stuur jouw bericht of video met je vraag naar info@sinterklaasaarlerixtel.nl en wie weet komt jouw vraag of filmpje wel voorbij tijdens onze show!”

Geen drive-in
De drive-in, zoals te lezen in het gemeentenieuws van 5 november, kan door de aangescherpte corona-maatregelen geen doorgang vinden. Daarmee komt ook de tijdelijke verkeersmaatregel op 15 november te vervallen.