Plak ook een gluurpietje op het raam
Plak ook een gluurpietje op het raam

Gluurpietjes steunen Laarbeekse Sinterklaasintochten

Kinderen & Tieners

Laarbeek - Nog even wachten en dan komt Sinterklaas aan in Nederland! Helaas deze keer niet zoals andere jaren met een leuke intocht in het dorp, maar stilletjes. De intocht is te volgen via televisie, maar in verband met corona blijft het daar dit jaar helaas bij. In het hele land zijn leuke - coronaproof - initiatieven ontstaan om de kinderen toch een zo leuk mogelijke Sinterklaastijd te bieden.

Brit de Rooij uit Aarle-Rixtel, zelf moeder van 2 kinderen, zag op Facebook een leuk initiatief: de Gluurpieten speurtocht. Het idee doet een beetje denken aan de Berenjacht tijdens de eerste coronagolf. De gluurpietjes, herkenbaar aan hun mooie krulhaar en hun pietenmuts met een veer erop, verstoppen zich op de ramen. Als je heel goed kijkt kun je ze vinden! En dat is nu juist het leuke. Plak een pietje op je raam, maak een leuke wandeling met de kinderen door het dorp en ga op zoek naar de andere gluurpietjes.

Aangezien in Laarbeek nog geen stickers van gluurpietjes te verkrijgen waren, besloot Brit het heft in handen te nemen en de verkoop van deze stickers te gaan verzorgen. De kosten zijn 3,50 euro per sticker. Brit: “Ik draag de sinterklaascomités in Laarbeek een warm hart toe en daarom doneer ik een groot gedeelte van de opbrengst aan deze organisaties, zodat er hopelijk volgend jaar weer spetterende sinterklaasintochten georganiseerd kunnen worden in zowel Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout als Beek en Donk.”

Doen jullie ook mee met de gluurpieten speurtocht? Via de speciaal aangemaakte Facebookpagina ‘gluurpietjes Laarbeek’ (www.facebook.com/gluurpietjeslaarbeek) kun je informatie vinden over de actie. Wil je ook graag een sticker bestellen en zo de sinterklaascomités van Laarbeek steunen? Stuur dan een bericht via de facebookpagina of stuur een e-mail naar gluurpietjes@gmail.com.