Het (bijna complete) kerstkapjesteam
Het (bijna complete) kerstkapjesteam

Mondkapjes in kerstkleuren tegen corona én eenzaamheid

Algemeen

Beek en Donk - Vanaf zaterdag 21 november tot en met zaterdag 19 december kunnen er in Beek en Donk kleurrijke mondkapjes gekocht worden in de plaatselijke supermarkten, het gemeentehuis en bij ‘Tuincentrum De Biezen’. Van de totale opbrengst wordt een attentie gekocht voor eenzame dorpsgenoten.

Extra aandacht voor anderen
“We hebben de ‘Dames van de zijden draad; pop-up naaiatelier’ bereid gevonden om samen te werken aan dit lokale doel, hier in Beek en Donk”, vertelt Frank van den Eijnden, namens de Rotary Gemert-Bakel-Laarbeek. “Dit pop-up naaiatelier ondersteunt goede doelen, dichtbij en verder weg, en gaan nu voor ons doel – pro deo – mondkapjes maken. Hiermee leveren zij een geweldige bijdrage, juist in deze tijd, waarin mensen zich eenzamer kunnen voelen door corona. Op verschillende plekken komen kerstbomen te staan waarin deze mooie, kleurrijke mondkapjes hangen. Voor 5 euro is zo’n feestelijk mondkapje voor jou én daarmee ondersteun jij het goede doel.”


Attent voor leuke, persoonlijke attentie
“Van de totale opbrengst wordt een leuke attentie – met een persoonlijke boodschap – gekocht voor een dorpsgenoot die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Dat doen we in samenwerking met de LEV groep”, vult Antoon van Schaijk aan. “En we willen ook aan de lezers van DeMooiLaarbeekKrant vragen om namen door te geven van mensen die hiervoor wellicht ook in aanmerking komen. Dat kan door een mail te sturen naar: nathalie.ansems@levgroep.nl. ”Natuurlijk hopen we dat deze actie een groot succes wordt en dat de ‘Dames van de zijden draad’ het heel druk gaan krijgen. Mogelijk dat we deze actie dan ook uitrollen naar de andere dorpen in ons mooie Laarbeek”, besluiten de mannen.

De mondkapjes voor deze actie kunnen ook besteld worden via www.rotarygbl.nl/kapje.