Wethouder Greet Buter
Wethouder Greet Buter Foto: Gemeente Laarbeek

Geen opvolger voor wethouder Greet Buter

Gemeente

Laarbeek - Als wethouder Greet Buter (PvdA) in februari 2021 burgemeester wordt van de gemeente Deurne, zal er geen vervangende wethouder worden geïnstalleerd. De taken van Buter worden dan verdeeld over de overige collegeleden: Tonny Meulensteen (CDA), Joan Briels (De Werkgroep) en Monika Slaets (ABL). Hoe die portefeuilleverdeling er precies uit gaat zien, wordt komende week duidelijk.

Voor deze oplossing is gekozen om dat na het vertrek van Buter de bestuursperiode nog maar een jaar is. In maart 2022 zijn er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. De partij van Buter, de PvdA, levert dus geen wethouder meer, maar blijft wel deelnemen aan de coalitie. Fractievoorzitter Hans Strijbosch: “Greet heeft een hele goede basis gelegd in haar portefeuille de afgelopen 6,5 jaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat de overige wethouders hier verder goed invulling aan zullen geven.”

Van vijf naar drie wethouders
Vorige maand werd duidelijk dat Greet Buter de opvolger wordt van burgemeester Hilko Mak van Deurne. Na haar vertrek blijven er dus nog drie wethouders over, waar bij het begin van dit college in 2018 werd gestart met vijf. Ria van der Zanden (PNL) legde vorig jaar haar functie neer. Buter nam toen onder meer de portefeuille Financiën over van Van der Zanden. Voor de derde keer in een tijdsbestek van twee jaar wordt iemand anders verantwoordelijk voor de post Financiën.