Afbeelding

Laarbeekse mantelzorgers (thuis) in het zonnetje gezet

Algemeen

Laarbeek – Elk jaar is 10 november de dag van de mantelzorg. Dit jaar brachten coördinator mantelzorg Geert Lemmen en wethouder Monika Slaets samen met 12 vrijwilligers feestpakketten rond op 85 adressen in Laarbeek. 

De dag van de Mantelzorg is een landelijk initiatief waarbij Nederland stilstaat bij alle tijd en moeite die de mantelzorgers nemen voor hulpbehoevenden. Voorgaande jaren werd dit in Laarbeek groots gevierd met een bijeenkomst en workshops. In verband met het coronavirus werden de mantelzorgers thuis in het zonnetje gezet.

Waarderingen en feestpakketten
Vrijwilligers, dorpsondersteuners en betrokken inwoners trokken er 10 november op uit om een ‘feestje’ aan de voordeur te houden bij de mantelzorgers die zich hiervoor aangemeld hebben. De mantelzorgers kregen naast het feestpakket ook een groot compliment. Wethouder Slaets: “Chapeau voor alle mantelzorgers, al die tijd en moeite die zij voor hulpbehoevenden nemen is van onschatbare waarde.” Geert vult aan: “Wat hier achter de voordeur gebeurt, dat is onzichtbaar voor de rest van Nederland. Ik ben blij dat we minstens één keer per jaar onze waardering hiervoor laten zien.”

Afbeelding
Afbeelding