Afbeelding

In memoriam Poul van Rooij, dirigent van kamerkoor Cantique uit Aarle Rixtel

Algemeen

Aarle-Rixtel - In de vroege ochtend van 6 november is Poul van Rooij, dirigent van kamerkoor Cantique, op 67 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Het koor is in mineurstemming. Poul was sinds 28 juni 2016 dirigent van het koor en bracht het door zijn muzikaliteit, enthousiasme, zijn joviaal en sprankelend leiderschap tot ongekende hoogte.

Onder zijn leiding mocht het koor tal van prachtige concerten geven waarvan het mooie gedragen Goede Vrijdag Concert in de Koepelkerk van Lierop een hoogtepunt was. Ook de viering van het 25-jarig jubileum met een concert in de O.L. Vrouwekerk in Aarle Rixtel en een “Tour De Village”, waarbij het koor van dorpskern naar dorpskern trok om met de plaatselijke koren te zingen, was een onvergetelijk gebeuren.

Ook, naar nu blijkt, het laatste concert afgelopen febr. op kasteel Croy was onvergetelijk. Het koor mocht onder andere zijn warme tenorstem begeleiden in het “Verdi Prati” van Händel. 10 november vond zijn afscheidsdienst in besloten kring plaats. Samen met het Astens Mannenkoor, waar hij al 16 jaar dirigent van was, vormde kamerkoor Cantique een erehaag.