Een visual van hoe de nieuwe geldkiosk er uit zou kunnen komen te zien.
Een visual van hoe de nieuwe geldkiosk er uit zou kunnen komen te zien. Foto: Visual Rabobank

Dorpsraad Beek en Donk achter geldkiosk op juiste locatie

Algemeen

Beek en Donk - Dorpsraad Beek en Donk is voorstander van een geldkiosk in het dorp waar gepind kan worden en geld afgestort kan worden: belangrijk voor particulieren en ondernemers. Echter, de locatie die nu voorzien is aan de Koppelstraat, stuit op weerstand bij de omwonenden en toekomstige gebruikers waarvoor de dorpsraad (daarbij gesteund door de Seniorenvereniging) alle begrip heeft.

De gevolgde procedure is inzet van de rechtszaak die op 22 december dient in Den Bosch en waarbij enkele omwonenden en de dorpsraad tegenover de gemeente komen te staan. Hoe heeft het zover kunnen komen?

In deze gevolgde procedure zijn omwonenden nauwelijks gehoord en is de alternatieve locatie (nabij het Ontmoetingscentrum) die de goedkeuring kon wegdragen van de gemeente en de dorpsraad, afgewezen door de Rabobank omdat deze niet aan een doorgaande weg zou liggen en daardoor slecht vindbaar zou zijn. Ook is er een tijdelijke (voor 10 jaar!) vergunning afgegeven waardoor het bestemmingsplan niet gewijzigd hoefde te worden. De bezwarencommissie die een advies moest geven aan de gemeente heeft geoordeeld dat de gemeente het besluit onvoldoende had gemotiveerd en onderbouwd.

Al met al betreurt de dorpsraad de hele gang van zaken want alle inwoners van Beek en Donk zijn hier de dupe van. De uitspraak van de rechtbank zal alleen gaan over het feit of de procedure juist is geweest en zal dus geen uitsluitsel geven over de uiteindelijke locatie. Het besluit of er überhaupt een kiosk komt, ligt ook niet in handen van de rechter maar bij de Rabobank.