Wethouder Tonny Meulensteen
Wethouder Tonny Meulensteen Foto: Gemeente Laarbeek

Tonny Meulensteen ontfermt zich over Laarbeekse financiën

Algemeen

Laarbeek - Als wethouder Greet Buter op 1 februari aan de slag gaat als burgemeester van de gemeente Deurne, komt er zoals bekend geen vervangende wethouder. De taken van Buter (PvdA) worden verdeeld over de overige collegeleden.

Deze week werd de verdeling besproken. Wethouder Tonny Meulensteen (CDA) neemt de portefeuille Financiën over. Grondzaken en participatiewet komen in handen van wethouder Joan Briels (De Werkgroep). Wethouder Monika Slaets (ABL) gaat zorgdragen voor statushouders, minimabeleid, inburgering, bibliotheek en accommodatiebeleid. Burgemeester Frank van der Meijden ontfermt zich ten slotte over Personeel en Organisatie.

Jaar tot de verkiezingen
In de raadsvergadering van eind januari zal de gemeenteraad in moeten stemmen met het terugbrengen van het aantal fte als het gaat om de wethouderstaken. De drie overgebleven wethouders gaan allemaal meer uren maken, maar omdat de uren van wethouder Buter niet vervangen worden, gaat het aantal fte in zijn geheel naar beneden. De coalitiepartijen hebben er voor gekozen om geen vervanger voor wethouder Buter aan te stellen, omdat na haar vertrek de collegeperiode nog maar een jaar duurt. In maart 2022 zijn er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.