Een leskist van IVN Laarbeek.
Een leskist van IVN Laarbeek.

IVN Laarbeek blij met groot bedrag Rabo ClubSupport

Algemeen

IVN Laarbeek blij met groot bedrag Rabo ClubSupport: ruim 2500 euro

Laarbeek - Maar liefst 2528,92 euro mocht IVN Laarbeek van de Rabo ClubSupport actie ontvangen.

IVN is een landelijke natuurorganisatie die zich richt op educatie en beleving. De Laarbeekse afdeling is hierin actief met excursies, lezingen en cursussen. Daarnaast zijn er verschillende werkgroepen die zich inzetten voor het behoud van onze zo kwetsbare natuur. Alles vanuit het prachtige verenigingsgebouw de Bimd, dat gelegen is in een bijzonder fraaie natuurtuin.

Vele vrijwilligers houden al deze activiteiten draaiende. Een van hen is penningmeester Marjolein Manusev. Zij spant zich vooral in voor de basisschooljeugd. Met het bedrag van de Rabobank kan zij de zo gewenste leskisten aanschaffen. Deze leskisten zijn er in verschillende soorten, zoals over vogels, bloemen en water. In een leskist zit een compleet programma om een leuke natuurles te verzorgen voor verschillende leeftijden. De kisten zijn bedoeld om uit te lenen aan de Laarbeekse basisscholen.

Een grote wens van Marjolein is het opzetten van een natuurouder cursus, zodat er op elke basisschool een of meer ouders natuuractiviteiten kunnen begeleiden. Want IVN wil kinderen vooral laten genieten van de natuur!

Het IVN dankt alle stemmers die gezorgd hebben voor het mooie bedrag van de Rabo ClubSupport.