Afbeelding
Foto: LIESBETH VAN BOXTEL

Kinderlintjes voor Evi Derksen en Lisa Raaijmakers

Algemeen

Laarbeek - Burgemeester Frank van de der Meijden heeft vrijdagmorgen twee kinderlintjes uitgereikt. Uit de voordrachten van de kinderen, heeft de jury een lintje toegekend aan Evi Derksen (Beek en Donk), Lisa Raaijmakers (Mariahout).

Het eerste Laarbeekse kinderlintje 2020 werd uitgereikt aan Evi Derksen van Basisschool ‘t Otterke in Beek en Donk. Evi is een meisje van 10 jaar met het hart op de goede plek. Evi laat zien dat wat voor de één een klein gebaar lijkt, voor de ander veel betekent. Ze is genomineerd omdat zij om de week haar buurvrouw van 87 jaar helpt. Zij zet het afval buiten, hangt de zakken plastic aan de beugels en zet de bak oud papier buiten. Dit doet ze al een aantal maanden erg trouw, met veel plezier en op eigen initiatief, zodat de buurvrouw dit niet zelf hoeft te doen. 

Evi is ook betrokken bij junior Laarbeek Actief. Evi helpt met het organiseren en begeleiden van een activiteit in de vakantie. Ze houdt kinderen van de basisscholen op de hoogte van de activiteiten, trends en ontwikkelingen en denkt ze mee in het totale aanbod van Laarbeek Actief.

Lisa Raaijmakers
Lisa zit op Basisschool de Sprankel in Lieshout. Zij heeft een lintje verdiend omdat zij niet één maar al twee keer haar haren heeft gedoneerd aan stichting Haarwens. Op 5,5 jarige leeftijd besloot zij dat zij haar haren wilden laten groeien om deze later te doneren. In 2016, toen ze bijna 7 was heeft ze de daad bij het woord gevoegd en heeft ze voor de eerste keer haar haren gedoneerd. In 2020 was de tweede keer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding