Het 70-jarig bruidspaar Aarts - van de Laar kreeg felicitaties van burgemeester Frank van der Meijden en Koning Willem-Alexander.
Het 70-jarig bruidspaar Aarts - van de Laar kreeg felicitaties van burgemeester Frank van der Meijden en Koning Willem-Alexander. Foto: joost duppen

Annie en Harrie Aarts simpelweg 70 jaar gelukkig

Algemeen

Aarle-Rixtel - Zo vaak komt het niet voor, een echtpaar dat 70 jaar getrouwd is. Deze week vierden Annie en Harrie Aarts uit Aarle-Rixtel het feit dat zij deze heuglijke mijlpaal hebben bereikt. Eind november 1950 trouwden ze. 70 jaar later zijn ze nog simpelweg gelukkig met elkaar.

Een groot feest kon er helaas niet plaatsvinden, maar toch werd het echtpaar in het zonnetje gezet. Burgemeester Frank van der Meijden kwam langs en overhandigde naast een mooi boeket bloemen ook een brief van Koning Willem-Alexander aan het echtpaar dat elkaar kort na de Tweede Wereldoorlog in 1948 leerde kennen op de kermis in Gemert. Annie was de oudste dochter uit een gezin van acht kinderen, wonenden aan de Kapelstraat. Harrie komt uit Gerwen en groeide op in een gezin van veertien kinderen.

Verhuizen
Nadat hun eerste zoon geboren werd op de Kapelstraat, kreeg het echtpaar hun eerste eigen woning aan de Smalleweg in Beek en Donk. Daar werden ook hun twee andere zonen geboren. Het huis aan de Smalleweg werd te klein en een grotere woning werd gevonden aan de Nieuwstraat. De laatste verhuizing was dit niet, want in 1972 trok het echtpaar naar Aarle-Rixtel, naar de Spechtstraat. Daar wonen de inmiddels 93-jarige echtelieden nog altijd samen.

Harrie werkte eerst in een autogarage om daarna aan de slag te gaan bij Klokkengieterij Petit & Fritsen in Aarle-Rixtel en later bij de Nedschroef in Helmond. Na het vroeg pensioen van Harrie heeft het echtpaar tijd om veel te gaan ondernemen, en reizen is wat ze graag doen. Tal van fietstochten worden gemaakt met de jongere zus van Annie.

Trieste dag
Niet alleen mooie momenten kleuren het leven van Annie en Harrie. Een trieste dag is het overlijden van hun jongste zoon aan kanker. Na een sombere periode slagen Annie en Harrie erin om samen de draad weer op te pakken. Met de auto trekken ze er veel op uit en vooral het zuiden van Duitsland en Luxemburg worden vaak bezocht om daar mooie wandelingen te maken. ,,Bij mooi weer zitten ze nu thuis samen in de achtertuin”, vertelt oudste zoon Arie. ,,Prachtige ouders, afkomstig uit hardwerkende families. Ze treden niet graag op de voorgrond. Hopelijk kunnen we dit feest volgend jaar op een mooie manier overdoen.”