Opnames in de slagerij in Aarle-Rixtel
Opnames in de slagerij in Aarle-Rixtel Foto: Slagerij Hegeman

Slagerij Hegeman in programma Joël Lokaal

Algemeen

Aarle-Rixtel – Slagerij Hegeman, gelegen aan de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel, heeft een kleine bijdrage geleverd in het programma Joël Lokaal van culinair journalist en recensent Joël Broekaert. In dit programma trekt Broekaert door Nederland om verschillen te proeven tussen smaak en bodemsoorten. 

De redactie van Joel Lokaal (KRO-NCRV) heeft de slagerij benaderd vanwege meerdere redenen. Een was de geografische ligging in een zandrijk gebied in Zuid-Nederland. Een andere was het maken van ambachtelijke, authentieke vleesrecepten middels nieuwe technieken, waar Slagerij Hegeman bekend om staat.

Filmdag
Zo’n zeven crewleden filmen op dinsdag 1 september van dit jaar de straten van Aarle-Rixtel. Daarnaast maakt de camera shots van een auto, waar uiteindelijk journalist en presentator Joël Broekaert uit komt lopen. Even later loopt de filmploeg binnen bij de slager. De ploeg schiet een klein aantal beelden, onder meer van werkneemster Joylynn Geeven, die een stuk balkenbrij afsnijdt. Dit vleeswaar wordt gebruikt in de kooksessie, waarbij Broekaert naar een boerderij gaat en het vlees in zand kookt.

De opnames in de zaak verlopen snel. Een klant, die aan de toonbank stond en eerst vriendelijk werd verzocht om even buiten te wachten, wordt later alsnog gefilmd vanaf de straat. Hierna vertrekt de filmcrew van Joël Lokaal.

Slager en eigenaar Flavio Hegeman was echter niet aanwezig op de filmdag. “Ik was op vakantie. Het was jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar om daar een hele vakantie voor af te zeggen: nou, dat niet”, lacht hij.

Ervaring
Geeven was samen met een collega aan het werk toen er een cameraploeg binnenliep. “Het was spannend om voor het eerst gefilmd te worden, waarbij je uiteindelijk op tv komt. Ik zag een beetje rood aan, maar het was een erg leuke ervaring. De spanning viel achteraf wel mee, ik voelde me op mijn gemak ook omdat de filmlieden vriendelijk waren”, zegt ze.

Het wordt een kort item voor in de uitzending. Hoelang precies, weet Slagerij Hegeman niet. Het slagersbedrijf heeft nog geen eindresultaat kunnen zien, wel een promovideo. Geeven: “Als slagerij zijn we erg benieuwd hoe het eruit gaat zien. We zullen zeker voor de buis zitten.”

De uitzending van Joël Lokaal waarin Slagerij Hegeman te zien is wordt uitgezonden op woensdagavond 2 december om 20.30 uur op NPO 2. 

Afbeelding