Archieffoto: Carnaval bij De Boemerang
Archieffoto: Carnaval bij De Boemerang

De Boemerang zoekt nieuwe bestuursleden

Algemeen

Beek en Donk - Dit jaar had één groot feest moeten worden bij De Boemerang, met volop leuke activiteiten voor de tieners van Beek en Donk. Maar wat is het anders gelopen. Corona zorgde voor een abrupt einde aan alle plannen.

In januari waren ze nog met een grote groep sportievelingen discoschaatsen op de ijsbaan in Eindhoven. Op 21 februari opende De Boemerang carnaval 2020 met meer dan 100 kids tijdens De Boemerang carnavalsdisco. Dat was meteen het laatste event. Door alle Corona-maatregelen, de vakantiemaanden en tevens deels vanuit persoonlijke overwegingen en beslommeringen is 2020 uiteindelijk heel anders gelopen dan verwacht. Ook voor de laatste maand van het jaar zijn er te veel beperkingen en risico’s, waardoor de jaarlijkse feesten voor Sint en Kerst niet door zullen gaan. Vorig jaar waren op beide feesten nog meer dan 100 kids aanwezig om te dansen op de beats van Teen Events, mee te doen met de spelen of gewoon te chillen en kletsen. Wat een enorme teleurstelling.

De Boemerang hoopt dat 2021 mede door vaccinaties en immuniteit niet meer door corona beheerst zal worden. Dat ze weer met een gerust hart kids en vrijwilligers kunnen samenbrengen voor activiteiten in en om hun locatie of op externe locaties zoals de bioscoop, jumpsquare en de ijsbaan. Maar…

Nieuw bestuur gezocht
Er is één grote maar. Om alle activiteiten weer vorm te geven zijn LEVgroep jongerenwerker Bart Heldens en Wendy Aikema (huidige bestuur De Boemerang) dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden en vrijwilligers. Na 3 jaar is het voor Wendy tijd om het stokje over te dragen. Wendy: "Natuurlijk zal ik de nieuwe bestuursleden waar nodig met raad ondersteunen. De laatste jaren was vooral de opkomst onder de jongste tieners van groep 6 t/m 8 erg hoog. De iets oudere tieners haakten zo nu en dan aan bij activiteiten als Jumpsquare."

Voor 2021 zal er vanuit De Dorpsraad en de LEVgroep (mn. Bart Heldens) veel focus en aandacht zijn voor het tiener- en jongerenwerk. Wil jij hier je steentje aan bijdragen? In welke vorm dan ook? Als bestuurslid, vrijwilliger of sporadische helpende hand? Neem dan contact op met Bart Heldens (06-4076470 of bart.heldens@levgroep.nl) of met Wendy Aikema (06-55263650). Met een beetje inzet en tijd doe je de tieners van Laarbeek een groot plezier!