Afbeelding

HSV Het Geduld uit Beek en Donk zoekt een nieuwe secretaris en vrijwilligers

Algemeen

Beek en Donk - Hengelsportvereniging Het Geduld is een visvereniging in Beek en Donk die al in 1928 is opgericht. Momenteel is de club met 320 leden behoorlijk aan het groeien. Mede doordat steeds meer mensen graag een buitensport willen beoefenen, tijd in de natuur willen doorbrengen en tot rust willen komen in deze hectische tijden.

De vereniging wordt gerund door een zestal gedreven bestuursleden en wanneer nodig komen daar de nodige vrijwilligers bij voor onderhoudswerkzaamheden aan de visvijver. Het resultaat mag er zijn want Het Geduld heeft een zeer goed onderhouden visvijver met 27 mooie aangelegde visstekken die door vrijwilligers zelf zijn gebouwd. De vijver is een aantal jaren geleden geheel opgeknapt met een nieuwe beschoeiing. Daarnaast heeft Het Geduld ook een mooi clubhuis door eigen vrijwilligers gebouwd. Doordat de vereniging het onderhoud in eigen hand heeft ligt de vijver met omgeving er prachtig bij, door het hele jaar heen wordt de vijver goed onderhouden.

Vernieuwde website
Sinds een paar weken is ook de website helemaal vernieuwd in samenwerking met Sportvisserij Nederland. Kijk maar eens op www.hetgeduld.nl dan kun je foto’s zien zoals de visvijver er nu uitziet. Of kom gewoon eens naar de vijver aan de IJsbaanlaan om te kijken, het is een ook mooi stukje natuur om in te wandelen of om gewoon te bezichtigen.

Het Geduld organiseert per jaar zeker een tiental viswedstrijden waaraan elke wedstrijd bijna 23 leden fanatiek meedoen, ook jeugdleden doen dan mee. Daarnaast komen ook vaker andere verenigingen met hun leden een wedstrijd vissen als ontspanning. Dit is een groot succes.

Voortbestaan hangt er vanaf
Maar helaas heeft ook Het Geduld erg veel last van het feit dat vrijwilligers moeilijk te vinden zijn. Sterker nog, het voortbestaan van verenigingen zoals Het Geduld hangt er vanaf of zich nog mensen beschikbaar willen stellen om een aantal uurtjes als vrijwilliger actief te zijn voor deze prachtige club. Momenteel zoekt Het Geduld nog een secretaris die de vereniging uit de brand wil helpen. Het Geduld krijgt het al jaren niet voor elkaar om dit nijpende probleem op te lossen. Omdat Het Geduld een goed georganiseerde vereniging is kost het echt maar een paar uurtjes werk per week. Daarnaast wil de vereniging ook graag een aantal commissies oprichten, onder andere een jeugdcommissie, omdat hier behoefte aan is. Hiervoor worden ook nog vrijwilligers gezocht.

Mocht je interesse hebben om als secretaris of vrijwilliger actief te zijn voor de vereniging stuur dan een mailtje naar info@hetgeduld.nl daar zou de vereniging zeer mee geholpen zijn.Mocht je nu geen tijd kunnen vinden om Het Geduld als secretaris of vrijwilliger bij te staan maar je zou wel graag lid worden van deze mooie vereniging ga dan naar https://hetgeduld.mijnhengelsportvereniging.nl/vergunningen en meld je aan als lid.