Een vrijwilliger van HSV Het Geduld controleert de poorten
Een vrijwilliger van HSV Het Geduld controleert de poorten

Opknapbeurt voor vijver Hengelsportvereniging Het Geduld

Algemeen

Beek en Donk - In het kader van NLdoet wordt er elk jaar door de vrijwilligers van HSV Het Geduld rond de vijver, aan de IJsbaanlaan in Beek en Donk, diverse projecten opgeknapt en verbeterd. Zo ook dit jaar. Jammer genoeg kon dit begin dit jaar niet uitgevoerd worden door de coronamaatregelen.

Ondanks alle beperkingen zijn er in het afgelopen jaar toch nog veel projecten gerealiseerd, dak maar aan het schuileiland voor de vissen en het aanplanten van riet en planten in de vijver aan de binnenzijde van de nieuwe beschoeiing, om er maar een paar te noemen. Maar ondanks de corona hebben de vrijwilligers zich toch weer enorm verdienstelijk gemaakt en hebben afgelopen zaterdag de gemiste NLdoet dag dubbel ingehaald. Er is door de vrijwilligers hard gewerkt: bladeren buiten de poort brengen, aan de aanbouw sluitmateriaal aangebracht, geschilderd, tegels gelegd, gesnoeid, visplekken zuiver gemaakt, poorten gecontroleerd, enz. Dit alles wordt gedaan om het er voor de hengelaars en de bezoekers zo netjes mogelijk uit te laten zien.

Natuurlijk hoopt de vereniging ook dat alle bezoekers aan de vijver er bij zullen helpen en het ook netjes achterlaten na hun bezoek.

Ook in het komende voorjaar van 2021 zullen de vrijwilligers van HSV Het Geduld er weer zijn om alles tot in de puntjes te verzorgen.