Carbidschieten
Carbidschieten

Laarbeek besluit tot verbod op carbidschieten

Gemeente

Laarbeek - In Laarbeek is het niet meer toegestaan om carbid te schieten. Dit om extra druk te voorkomen op de toch al zwaar belaste medische zorg en op de handhaving van de openbare orde. De gemeente laat in een reactie weten: “We begrijpen dat menigeen teleurgesteld zal zijn over dit besluit maar we kiezen voor een veilige jaarwisseling.”

Burgemeester Frank van der Meijden: “Voor ieders veiligheid is het van belang dat we nu een verbod op carbidschieten instellen. Het mag geen vervanging voor vuurwerk worden. We kiezen er bewust voor om veilig en gezond – zónder extra belasting op de medische zorg en hulpdiensten – 2021 in te gaan.”

“Carbidschieten brengt sowieso al de nodige risico’s met zich mee. Risico’s die we niet meer willen accepteren. De kans dat onervaren, ondeskundige personen carbid gaan schieten, schatten we hoog in en dat willen we uitsluiten. Daarnaast trekt een evenement als carbidschieten te veel bezoekers. Dat is in deze tijd van corona ook geen optie.”

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag het besluit genomen tot dit verbod door in te stemmen met een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Laarbeek en dit ter vaststelling voor leggen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad besluit hierover in de vergadering van 17 december 2020.