Afbeelding

Sportverenigingen niet eens met voorstel gemeente over aanschaf ledverlichting

Algemeen

Laarbeek - ASV’33, ELI, vv Mariahout krijgen ledverlichting. Maar worden nu alle lichtmasten voorzien van ledverlichting? Dat is nog onduidelijk nu blijkt dat de verengingen niet tevreden zijn met het financiële voorstel van het gemeentebestuur.

Tijdens de commissievergadering van dinsdag 1 december werd gesproken over de aanschaf van ledverlichting op de sportparken. De verenigingen hebben al een contract getekend met een leverancier voor de aanschaf van duurzame ledverlichting. Dit gaat dan over de lichtmasten in eigen beheer. De masten die eigendom zijn van de gemeente, waar ook die van korfbalvereniging Flamingo’s bij horen, zitten (nog) niet in dit contract. Tijdens de commissievergadering werd duidelijk dat de verenigingen niet blij zijn met voorstel van het gemeentebestuur. Die wil 22.150 euro uittrekken.

“Als college vinden we dit een redelijk voorstel. We kijken daarbij ook naar wat we in het verleden hebben gedaan bij andere verenigingen. Daarin zoeken we naar balans. We houden vast aan onze uitgangspunten zoals we die ook bij andere clubs hanteren.” Er is geen overeenstemming tussen wethouder en de verengingen, toch wordt dit onderwerp op de agenda gezet voor de raadsvergadering voor 17 december. Tot die tijd hoopt de wethouder in gesprek te gaan met de clubs om te kijken of ze nader tot elkaar kunnen komen.