De mensen bij Kansplus waren blij verrast met het bezoek van de Pieten.
De mensen bij Kansplus waren blij verrast met het bezoek van de Pieten.

Sint verrast mensen van Kansplus

Algemeen

Laarbeek - Een complete verrassing was het voor veel mensen met een verstandelijke beperking. In deze drukke tijden voor de Sint stuurde hij twee van zijn knechten om alle mensen van Kansplus persoonlijk te gaan begroeten. Een spontane actie in deze voor iedereen moeilijke tijd.

Ruim 250 mensen ontvingen een bezoek van de twee Pieten. Niet alleen de leden van Kansplus ontvingen een cadeau maar ook de bewoners welke geen lid waren. In het gedicht, geschreven door de Sint zelf, stond: “Het was voor ons allen een moeilijk jaar. Met het coronavirus is iedereen wel klaar. Jullie hebben netjes opgepast, heel consequent. Daarom geeft de Sint jullie allemaal een compliment.”

Oppassen
Veel van de mensen uit deze doelgroep moesten extra oppassen in deze pandemie, konden geen bezoek ontvangen en soms ook niet gaan werken. Voorzitter Ans van de Kerkhof van Kansplus regio Gemert-Bakel-Laarbeek-Boekel had daarom een brief naar de Sint geschreven om deze mensen dit jaar extra te verwennen. De Sint vond het wel vervelend dat hij zelf niet bij het bezoek kon zijn. Elk jaar geniet hij bij de Sinterklaasmiddagen van Kansplus. Het bezoeken van alle mensen op hun woonadres kon de oude Sinterklaas er niet bij hebben maar daarom stuurde zijn twee van zijn beste Pieten.

In de woonvoorzieningen in Gemert, Bakel, Mortel, Beek en Donk, Lieshout, Boekel en Deurne werden de mensen bezocht. Ook kregen sommige van hen bezoek op hun thuisadres. Van de Pieten ontvingen ze een waterfles met logo van Kansplus, een door Snoeperij Jantje samengesteld cadeau en een mooi gedicht. Spontaan zong men Sinterklaasliedjes en vooral de blijde lach op vele gezichten maakte dat er dit jaar toch een Sinterklaasfeestje was. De Sint besloot zijn gedicht als volgt: “Tot slot een lichtje voor jou. Een lichtje vol liefde. Een lichtje voor hoop en kracht. Zodat je weet, er wordt aan je gedacht”.